sunnuntai 30. joulukuuta 2012

1000 ja yksi siementä multiin

Ja sitten ensimmäiseksi todetaan rehvakas otsikko aivan virheelliseksi informaatioksi. Siemeniä meni paljon, mutta turpeeseen. Iso ero. ;) Aloitetaanpa ihan alusta missä ja milloin tapahtui ja mitä…

Viime kaudella pohdiskelin useammassa tekstissäni Purple Bhut Jolokian mysteeriä. Ensin tunsin sen nimellä Lila ja sitten myöhemmin Purple. Lehdet olivat useammalla taimella kovin tummia. Kukatkin olivat hyvin purppuraiset. Miettisin myöhemmin jalostussuuntaa tuolle hieman tuntemattomalle lajikkeelle. Päädyin nyt yrittämään jalostusta kahteen suuntaan. Suurempaa hedelmää ja tummempaa kasvia. Otin syksyllä jostakin suuremmasta podista siemenet talteen, kuin myös muistakin tuohon keräyserään päätyneistä podeista. Suuresta otettuja päätyi itämään 4kpl ja sekalaisesta läjästä arvion perusteella päätyi 1095kpl:tta. Läjä on melkoinen, mutta tuolta valkkaantuu jatkoon tummimmat, jos sellaisia edes tulee.

IMG_0415

 

Kun kylvämisen riemuihin päästiin, niin laitettiinpa myös tomaatteja itämään. Moneymakeria, parveketomaattia Red Robinia ja Micro Tom ruukkutomaattia. Moneymaker on satotarkoituksessa, kuten on ollut useina aikaisempina vuosinakin. Satomäärää kaivataan vain hieman enemmän. Katsotaan mitä sen parantamiseksi keksitään. Ramiro paprikaakin tuli laitettua muutama. Sitä ehkä myöhemmin sitten lisää.

IMG_0427

 

Lopuksi mielenkiintoinen havainto. Kyseessä on tällä hetkellä vielä arvelu, mutta kyseessä saattaa olla C. Lanceolatumin itäminen. En alkanut vielä sorkkimaan, mutta epäily vahvistunee lähipäivinä. Olisinko vihdoinkin saanut lansen itämään? Jos näin todellakin on, on tuo itänyt 21:ssä vuorokaudessa puskien vielä turvepeiton alta pinnalle. Katsotaan… :)

IMG_0423

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...