sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ampparipesiä ullakolla

Viikonloppu on tullut vietettyä hyvin hyvin pölyisissä merkeissä ns. ullakkotiloissa pesiä tuhoten ja lisäeristyksiä laitellen. Lisäeristykset tuskin ketään kiinnostavat, joten hypätään lähtötilanteeseen jossa ampiaiset olivat hieman rakennelleet pesiä käyttämättä olleeseen kylmään tilaan.

Luukun takaa tuli vastaan heti tälläinen hieman jalkapalloa suurempi pesä. Se oli tippunut kattorakenteista jo irti, joten pesä lienee vähän vanhempi.
IMG_0111

 

Toinen suurempi pesä oli vastassa sitten heti seuraavien kattopuiden välissä. Tämä pesä oli todella hienosti rakennettu ja kattoi leveydessään koko kattopuiden välin. Pesä kulki katon ja styroksin välissä. Varsinainen pesä löytyi stryroksin sisältä.
IMG_9994
IMG_9996
IMG_0015

 

Lukuisten pikkupesien lisäksi päädystä löytyi vielä yksi isompi pesä. Se kiemurteli styroksien väliin ja seikkaili myös pitkin päätyä. Melkoista sotkua noista sitten jäikin lautoihin.
IMG_0019
IMG_0022
IMG_0026 

 

Lopuksi kuva vähän toisenlaisista tuhoeläimistä. Myös näiden pesä löytyy katonrajasta.IMG_2035

4 kommenttia:

  1. Herran jestas mitä pesiä O_O, täälläkin hieman samoja ongelmia...mitäköhän tuolta katon välistä löytyykään O_o...

    VastaaPoista
  2. Voi mahoton mitä pesiä! Mitähän sitä löytyisi meidänkin ulkorakennuksen vintiltä, trafiikki on melkoinen kesällä räystään alla...Nuo alimmat "tuholaiset" näyttävät melkoisilta veijareilta :D

    VastaaPoista
  3. No on siinä pesä poikineen – ja vieläkin enemmän. Huh huh, on ollut amppareilla mahtavat lukaalit...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...