sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Carolina reaperit ja muita itämään

Tästä sitten starttaa kausi 2013!
Lauantai alkoi nimilappujen teolla ja pienellä suunnittelulla. Vipan avustuksella sain lappujen päälle vielä muovilaminoinnin. Lauantain touhuihin kuului myös suurella osin ullakon loppueristys, joka vei lopulta lähes koko päivän. Illan tullessa pääsin jälleen chili juttuihin käsiksi.

Kylvömullaksi käytin Kekkilän Proffesional White 620 Ph 6.0 turvetta. Kekkilän viljelyseosta (Taimiseos W + Humistar) on vielä lähes säkki, mutta juteltuani Kekkilän edustajan kanssa Lepaan messuilla, oli siis parempi välttää tiheärakenteisia seoksia. Suositeltuja 630 tai 640 turpeita en löytänyt, joten löydetyllä 620 turpeella mennään.

Harmikseni turvesäkit olivat vetäneet kesän ja syksyn sateista melkoisen paljon kosteutta sisään, joten turpeen irrotus pienempiin paloihin tapahtui sorkkaraudan ja ison kumivasaran kanssa. Koska säkkiturve ei välttämättä ole tuholaisvapaata (esim. harsosääsket munivat ilmarei’istä sisään), on turve pakko kuumentaa. Pidin turvetta melko kauan uunissa 100-200°C:ssa, koska jäätyneen turpeen sulaminenkin kesti yllättävän kauan. Samalla desinfioin kaikki tarvittavat kipot ja kennot kiehuvassa vedessä. Lopuksi täytin kennot ja kastelin turpeen noin 1,5mS/cm lannoitevedellä paprikan viljelyoppaan mukaisesti. Lannoitteena käytin Nutriforten 1+2 lannoitetta, mutta Kekkilän 1:1,2 N-K suhdesuosituksella. Kun lopultakin pääsin itse kylvöhommiin, olikin vuorokausi vaihtunut jo sunnuntain puolelle.

IMG_0081Kolme Carolina Reapeariä. Nämä päätyvät uuteen vesiviljelyyn, jonka yritän saada valmiiksi lähiaikoina.

IMG_0073

IMG_0074

Tavoitteena oli saada nyt C. Chinenset ja villit itämään. Bhut Jolokia Purplea lukuun ottamatta onnistuin tavoitteessani. C. Lanceolatumia meni multiin enemmän, koska en ole saanut sitä aikaisemmin itämään. Toivotaan, että nyt onnistaisi. Iso kiitos myös Toni A:lle siemenistä. Sushrajalta itämään päätyivät nyt 7Pot Douglah, CAP502 ja PI593491.

Itämään 9.12:
kpl
3+1   Carolina Reaper C. Chinense
3       7 Pot C. Chinense
4       7 Pot Douglah C. Chinense
4       Bhut Jolokia C. Chinense
4       Fatalii C. Chinense
4       Habanero red C. Chinense
3      CAP502 C. frutescens
3      CAP1530 C. cardenasii
3      PI593491 C. annuum var. glabriusculum
16    C. lanceolatum

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon uudelle kasvukaudelle, jännäämme hengessä mukana! Hienon näköiset merkkaustikut, ihan pro-meininkiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! A4:lle piirtelin ohjelmalla lootat ja nimet sisälle. Oli jokseenkin helppo tehdä kun olin katsonut kauden lajikkeet valmiiksi. Laminointikone Clas Ohlsonilta ja kalvot Lidlin tarjouksesta. Sekasortokauden 2012 laput edelleen tekemättä, mutta eipä niitä enää tarviikkaan. Onneksi. ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...