torstai 20. joulukuuta 2012

Koulinta-aika lähestyy uhkaavasti

Paprikan kasvatusopas neuvoo koulinnan ajaksi 14-18 vuorokautta kylvöstä. Tämä ei ehkä toteudu noiden villin kanssa, mutta osittain näyttää hieman huonolta myös muidenkin kanssa. 1. satsin siemenistä suurin osa on itänyt, mutta eivät kaikki. Tämä tarkoittaa jälleen taimien välille epätasaisuuksia kasvussa, joskin erot voivat tasoittua myöhemmin.

Taimien epätasaisuus ei ole mikään kovin vakava juttu, mutta harmitusta se hieman antaa. Eniten harmittaa Carolina Reaperin itämiset tai itämättömyydet kivivillassa. Ne kun oli tarkoitus laittaa hyvin pian tuohon uuteen vesiviljelyyn. Sen käynnistys nyt ainakin viivästyy. Sen verran olen kurkannut kivivillan sisään, että yhdestä olisi pieni häntä lähdössä.

Laitoin aamusta vielä uusia idätyksiä noiden itämättömien tilalle. Katsotaan onko vika siemenissä vai vaativatko kyseiset siemenet hieman enemmän idätysaikaa. Itämään meni nyt 4kpl:tta 7Pot Douglahia ja 2kpl:tta Carolina Reaperia. Bhut Jolokiasta oli yksi itänyt yön aikana, joten kahta odotellaan vielä. Olisin laittanut 2 Bhut Jolokiaa vielä itämään, mutta siemenet ovat loppu. Niissä olikin järkyttävän huono itävyys (~30%).

IMG_0300

 

Seuraavaksi alkaa sisäkasvihuoneen teko jonne olisi koulitut taimet tarkoitus saada. Tuossa on jonkin verran keksimistä toteutuksen kanssa, mutta eiköhän se siitä. Paikka on on jo siivottu tuollaisellekin rakennelmalle.

Kyselin tuota ja pihan kasvihuonetta varten CO2-mittaria Kiinasta. Syy kyselyyn suoraan tehtaalta oli se, että CO2-mittarit ovat täällä hinnakkaita niin valmiina kuin myös tee-se-itse sarjoinakin. Tässä hinnat muutamiin kasvihuoneisiin sopiviin malleihin Tongdyltä. F2000IAQ-CO2-3003D-(D) 235USD, TKG-CO2-1010D-PP 250USD ja TKG-CO2-3010D-PP 257USD. 10kpl tilauksella hinta tippuu 30USD:tä, mutta kuljetukset maksavat myös jotain. Ovat siis hinnakkaita Kiinastakin ja mittari jää näillä hinnoilla hankkimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...