torstai 27. joulukuuta 2012

Koulintoja ja idätyksiä

Sisäkasvari tuli valmiiksi ja nyt se tarjoaa lämpöä ja valoa. Oli siis sopiva hetki tehdä koulinta 9.12 itämään laitetuille pikku taimille. Aikaa kylvöstä koulintaan tuli 18 vuorokautta. Ainakin näiden osalta paprikan suositus 14-18 vuorokautta osui sopivasti haarukkaan.

IMG_0384

CAP 502 ehti saamaan eniten kokoa.IMG_0382

Itäneiden välillä on selkeästi kokoeroja itämisen ajankohdan mukaan. Keskellä laatkkoa vaaleutta. 1EC:n lannoitus lähti vehreyttämään vaaleita.

 

IMG_0390 IMG_0397

Koulinta tapahtui paprikan kasvatusoppaan mukaisesti 12cm:n purkkeihin. Purkit ovat Pöppelmannin Teku VCD 12 purkkeja. Valoksi laitoin ensi hätään Vipalle viime kaudella tekemäni ledivalon. Valoja on tarkoitus lisäillä myöhemmin tarpeen mukaan.

 

IMG_0405

Itämään 27.12:
kpl
5       Aji Cristal  C. Baccatum
4       Aji Amarillo C. Baccatum
4       Aji Banana C. Baccatum
6       Aji Fantasy C. Baccatum
5       Lemon Drop C. Baccatum

2 kommenttia:

 1. Kätsä sisäkasvihuone teillä rakentui, se on varmasti hallittavan kokoinen lämmityksen ja muiden olosuhteiden suhteen. Hyvä idea ottaa kylmää verantatilaa käyttöön. Kiintoisa proggis kaikkiaan!

  Ja onpa tosiaan kiva nähdä näin pitkällä olevia taimituksia, kun itse pääsee upottamaan sormet multaan vasta kuukauden päästä. Nyt hanskat pitää upottaa vaan lumeen, taas pyryttää kuin viimeistä päivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulut on tarkoitus pitää minimissä, eli kasvarilla haetaan säästöjä. Materiaalit jälleen kierätyskamaa. Lämppärinä 1200W:n autolämmitin. Se puhaltelee silloin tällöin. Valojen kulutuksia en ole mitannut, mutta siellä 30-40W:n paikkeilla ollaan. Ledit hieman työsuhde-etuna. ;)
   Kun on pyrkimys tehdä jutut viime kautta paremmin, niin vaatii se jotain kehittelyjä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...