maanantai 28. tammikuuta 2013

Ahdasta kera harsosääskien

Taimet tuntuvat turpoavan melkoista tahtia ja tila sisäkasvarissa alkaa olla vähissä. Valojen puutteen takia taimia ei vielä pysty levittämään ihan koko pöydälle. Uudet valot ovat kohta valmiit, jolloin ainakin tuosta joissakin kuvissa vilahtaneesta loisteputkiheijastimeen rakennetusta hökötyksestä päästään eroon. Vaikka pöydän saakin pian täyteen käyttöön, ei sen pinta-ala riitä pitkälle, jos riittää edes alkuunkaan. Ahtausongelmia on tiedossa pitkään.

IMG_0766

IMG_0768

 

Purple Bhut Jolokiat ovat itäneet sangen hyvin, mutta kaipaamiani tummalehtisiä taimia ei oikein ole näkyvissä. 30.12 kylvämäni siemenet olisivat nyt koulinta koossa, mutta annanpa niiden olla vielä hetken astiassaan. Odotan jospa laatikoihin ilmestyisi lisää tummalehtisiä. Tummalehtiset ovat juuri niitä joita kaipaan tummalehtiseen jalostussuuntaan. Purple Bhut Jolokiasta on myös muutama taimi, joiden jalostussuuntana on isompi hedelmä. Niiden siemenet ovat lähtöisin isosta podista, mutta näiden laatikko taimien siemenlähteenä on sekalainen setti podeja. Toisaaltaan olen tyytyväinen pariin tummaan versioon, koska tuota tilaa ei hirveästi ole. Samalla on hyvä huomata, että vain pieni prosentti tekee tuota tummaa lehteä samassa valossa.

IMG_0756

IMG_0758

 

Harsosääskiä. Niitä on nyt ilmaantunut sankoin joukoin sisäkasvariini. Jostain kummasta niitä sikiää tuosta Purple Bhut Jolokia laatikoista. Turve on kuumennettua, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi. Laitoin liima-ansoja “kärpästen” ilmaannuttua ja jokseenkin niiden määrä on hieman alentunut. Ongelmaa ei ole täysin vielä ratkaistu, mutta turpeen pieni kuivahtaminen osittain myös auttoi. Tosin heiveröisimmät taimet kuolivat. Liima-ansat ainakin toimivat kiitettävästi. Sääskien päänmenoksi pitää keksiä vielä jotain…

IMG_0774 IMG_0771

IMG_0770

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...