maanantai 21. tammikuuta 2013

Bull's-Eye - Kansas City Style BBQ Sauce

IMG_0228 Poppiksen paketista tuli viikonloppuna kaivettua esille Bull’s Eyen grillikastike. Tällaisena saunan takana kellarissa kasvaneelle epäkulinaristille ja maailmaa näkemättömälle oli huisin suuri kokemus päästä testaamaan ihan oikeaa bbq-kastiketta jenkeistä.

Omat näkemykset ja kokemukset rapakon takaisista kastikkeista rajoittuvat lähinnä tv:n ruokaohjelmiin. Niinpä päätin lähteä liikkeelle ihan kastikevalmistajan ohjeella, jonka löysin valmistajan sivuilta internetistä. Olutmarinointi ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta. Syy saattoi olla siinä, että lihaa ei grillattu, vaan paistettiin ja marinointikastiketta ei hirveästi lisätty kypsennyksen loppuvaiheessa. Maku rajoittui hieman maltaiseen ja puiseen savunmakuun, ollen kuitenkin melko mauton.
IMG_0229 Koska maku olutmarinoinnista oli vaisu, päätin laittaa grillin kuumaksi heti seuraavana päivänä. Marinointitavaksi valittiin sively. Lihat siis siveltiin kastikkeella ja jätettiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.  Pakkanen onneksi lauhtui ja grillillä oli ilo käännellä lihoja keskellä tammikuuta lumikasojen ympäröimänä. Kun lihat alkoivat olla kypsiä, siveltiin niihin vielä marinadia. Pienen kääntelyn siivittämänä marinadi kuivahti hieman pintaan ja lihat olivat tuossa tuokiossa valmiita syötäviksi.

Makua oli toisessa kattauksessa enemmän. Makea tomaatti maistui, mutta ei järin voimakkaasti. Tummaa hikkoripuun savuaromia ei tavoittanut, vaan se peittyi oikean savuaromin alle.
Arvostelun tai pisteytyksen kannalta on hieman vaikeaa luoda järkeviä arvosteluperusteita. Kastikkeita pitäisi aina maistaa suoraan pullosta ja arvioida maku sellaisenaan. Kuitenkaan kastikkeita harvoin käytetään paljaalta tai muutoin “raakana”. Pidin tuotteen mausta ja se on varmasti oiva kastike lämpimiin voileipiin tai muuhun kevyesti savuttomasti grillattuun tavaraan. Itse koen kastikkeen vaisuksi, koska koivupuita poltettaessa luontainen savuaromi on omaa luokkaansa. Jäin vain kaipaamaan lisää makua (ei aina välttämättä potkua). Tässä koettu maku ei ollut huono, koska siinä oli paljon samaa vivahdetta mitä olen tottunut löytämään omissa marinadisekoituksissani. Luin myös muiden tekemiä arvosteluja Kansas City kastikkeesta ja sen oli kerrottu maistuvan… marinadi kastikkeelta. Ehkäpä tämä edustaa jenkkilän perus bbq-kastiketta, olematta siinä mitenkään erikoisen erottuva suuntaan taikka toiseen.

Maku: 7½
Tulisuus: 0
Hinta: 6,00€ / 0,51kg
(11,76€/kg)

Bull's-Eye Kansas City Style BBQ Sauce 0,51kg, Poppamies.fi verkkokauppa

 IMG_0675
IMG_0678

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...