lauantai 19. tammikuuta 2013

Poppamies Habanero - tulinen chilikastike

IMG_0215 Jouluisesta Poppamiehen paketista korkattiin auki Habanerokastike. Nimi lupailee tulisuutta ja kyljen “lämpömittari” vain keskitulista soosia. Tulisuudet ovatkin jokaisen itsensä arvioitava, mutta sanoisin omalla skaalalla tätä hieman lupausta tulisemmaksi. Ei tästä vielä ongelmia koidu tai nikottelua, mutta ei tämä ihan mitään laimeaakaan ole.

Kastikkeen maku on hieman kyseenalainen, siis paljaaltaan maistettaessa. Maku tuo mieleen tomaattipyreen, joskaan tomaatti ei ole makuna tietystikään niin vahvasti esillä, mitä jossain tomaattituotteessa. Jos tätä hieman luonnehtisi väkeväksi ketsupiksi, niin metsään mennään silloinkin. Tähän väliin on pakko sanoa, että pullo on tällä hetkellä aika tyhjä, joten kyllä tämä maistunut on.

Joulun aikaan tällä oli testiluontoisesti hauska terästää sinappia ja menipä tämä kinkun päällä ihan sellaisenaan. Habanerokastikkeella on helppo lisäillä tulisuutta pikkupurtavaan. Monesti tällä onkin annettu lisäpotkua tavallisiin ja tylsiin voileipiin.

 

IMG_0221 IMG_0222 Kastike on sinällään hieman paksua ja pieni reiällinen kansi pullon suussa vaikeuttaa kastikkeen saamista pois pullosta. Tymäkkä isku pullon persuuksiin saa taas kastikkeen usein taas roiskahtamaan hallitsemattomasti. Sisäkorkin voi toki ottaa pois, mutta pullon koostakin voi päätellä, että tätä ei ole tarkoituskaan käytellä suuria määriä kerralla.

Hauska kastike, joka sopii yllättävän moneen paikkaan antamaan tulisuutta.

Maku: 7-
Tulisuus: 8
Hinta: 5,00€ / 0,15l
(33,33€/ltr)

Poppamies Habanero - tulinen chilikastike 0,150l, Poppamies.fi verkkokauppa

1 kommentti:

  1. Itse olen tykännyt tästä aivan äärettömän paljon. Sitä on tullut pistettyä vähän joka paikkaa.

    Muuten: Hyvä arvostelu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...