tiistai 22. tammikuuta 2013

Vihreyttä, postia ja kirjoja

Kuten taisin tuossa jossain jo sanoakin yrttikourun vihertämisestä, niin laitetaanpa muutamat kuvat. Kylvöt tehtiin suunnilleen 1,5 viikkoa sitten ja jo muutaman päivän jälkeen näkyi ensimmäiset itämisen merkit. Yrttikouru on melko passiivisessa tilassa, koska sillä ei ole aktiivista kastelua, valoa tai lämmitystäkään. Pakkasten käydessä lähellä kolmea kymmentä, oli tuossa ikkunan edustalla melko viileää. Valon suhteen ollaan ikkunasta tulevan valon varassa. Kannet ovat edelleenkin tekemättä vesisäiliöön.


IMG_0681IMG_0684
IMG_0682


IMG_0683


IMG_0685

 

Yrtit ovat ehkä hieman kalpeita, mutta vihreyttä löytyy chileistä. Vihreitä ja reheviä taimia on ilo katsella, kun sellaisia ensimmäistä kertaa olen onnistunut saamaan. Valon laadulla näyttää olevan iso merkitys, koska toinen koulintasetti kasvattaa vartta, kun taas paremman valon alla kasvaneet C. Chinenset ovat kasvattaneet lehtiä varren sijaan. Eipä nuo muutkaan ole turhaa hönttiä vartta kasvattaneet.

IMG_0687 IMG_0708

Fatalii (C.Chinense)

7 Pot (C.Chinense)

 

IMG_0692 IMG_0690

CAP502 (C. Frutescens)

PI593491 (C. Annuum var. glabriusculum)

IMG_0697

 

Postilaatikossa olikin melkoinen yllärikasa, kun posti oli kiikuttanut samaan kantoon puutarha-aiheista postia enemmänkin. Pieni kasvihuonekuume on ollut päällä muutaman päivän ja siinä fiilistelyissä tuli tilattua Kivikankaalta kasvihuone-esite. Carolina Reaperin siemet saapuivat. Nuohan on niitä joista reklamoin matalan itävyyden takia. Todella nopeaa palvelua. Ja nopeaa palvelua myös Tampereen suunnasta. Olin ensin yhteydessä Exotic gardeniin musta-valkoisesta peitto/heijaste muovista ja tiedustelin sen kuumasaumattavuutta. Vastaus oli, että ehkä saumaantuu, mutta ei ole takeita, koska muovia ei ole valmistajan mukaan tehty sellaiseen. Sen jälkeen olin yhteydessä Pavunvarteen, josta pistettiin paremmaksi. Koska tietoa muovin käyttäytymisestä ei ollut, laitettiin postissa tulemaan näytepala, joka ei ollut edes mikään ihan pieni. Muovitesteihin ja juttuun siitä palaan vähän myöhemmin paremmin ja tarkemmin. IMG_0703

 

Kirjoja. Tällaisia tarttui tällä kertaa mukaan kirjastosta. Toivottavasti näistä löytyisi jotain jota pystyisin hyödyntämään. Kasvihuonekirja on ainakin tällä hetkellä kuumoitellut käsissä. Hyvää perusjuttua kasvihuoneista ja todella himoittavia kasvihuoneita kuvissa. Kirjasta saa ainakin paljon aiheita unelmointiin. Ryhmäkasvien viljelystä kertova kirja ei välttämättä ole hyödynnettävissä, mutta ihastelin sen sisältämiä kasvikohtaisia lannoitusohjeita, ppm, typpi-kali ja kalsium pitoisuuksineen. IMG_0705

1 kommentti:

  1. No onpas ollut nopeaa itämistä yrttikourussa, vaikka se tosiaan on viileän ikkunan edessä. Hauska systeemi!

    Chilin taimet ovat hienoja, on varmasti ihanteelliset oltavat heillä, kun noin napsakoita ovat. Ja hyvää palvelua ko. verkkokaupoista, ilahduttavaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...