torstai 7. helmikuuta 2013

Canna Aquat vesiviljelyyn

Sisäkasvari on pieni, mutta aukaisemalla yhden seinän, sain sinne sullottua vesiviljelynkin. Vesiviljelyn starttasin 17.1 ja siirryin heti voimakkaampaan lannoitukseen. Epäilen, että vesiviljelyssä siirtyminen EC 1:n vahvuudesta suoraan EC 2,1:n vahvuuteen oli pienoinen virhe. Kasvu on ollut pitkään seis ja lehdissä on tapahtunut jonkin sortin palamistakin.

Turpeessa siirryin vastaavasti samoihin seoksiin Turve Superexin ja CaN lannoitteen kanssa, mutta siellä ei ole ilmennyt mitään ongelmia. Vesiviljelyn kasvun puutteen päällimmäisenä syynä on taatusti hidas juurtuminen. Nyt pientä kehitystä on havaittavissa, joten oli hyvä hetki vaihtaa Pavunvarresta haetut lannoitteet kokeiluun.

IMG_0980
Veden vaihtaminen ei ollutkaan ihan helppo homma. Ahdas sisäkasvari vaikeutti hommaa entisestään. Lopulta sain vedet ihan pumpattua talteen turvekastelua varten.
 

IMG_0986
Näkymä tankkiin. Ei tämän näin pitänyt mennä. Lannoitteet ovat sakkaantuneet pohjalle, vaikka ne lisättiin ja sekoitettiin erikseen ennen tankkiin laittamista. Pumpatun veden EC oli kuitenkin 2,1. Vessaharjalla (uusi) sain sentään pestyä tankin kohtuullisen hyvin. Sakkaveden EC oli kuitenkin vain 2,3.
IMG_0994
Cannan lannoitteet ovat siinä mielessä hauskoja, koska Cannan sivuilta on löydettävissä lannoitelaskuri. Laskurissa on mahdollista ottaa huomioon myös veden kovuus. Veden kovuuden saat mittaamalla sen EC arvon, mutta käytettäessä hanavettä, löydät tiedon veden kovuudesta myös kaupungin nettisivuilta. Koska vesiviljelyssä on jo jonkin aikaa pyöritelty lannoitevesiä, päätin skipata Cannalaskurin ensimmäisen sarakkeen yli. Chilejä saa lannoittaa reippaammin, joten valitsin vahvuudeksi Normal feedingin näin alkuun. Vaikka kannuissa on erillinen mitta-astia, käy mittaus helposti myös ruiskuilla. Lannoiteveden vahvuudeksi tuli nyt 1,4. Lannoitteeseen palaan myöhemmin tarkemmin.
 

 

Taimet ovat vasta aloittaneet kasvunsa. Vesiviljelyssä kaksi Carolina Reaperiä ja kaksi Aji Cristalia. Aji Cristaleilla on vaikeuksia pysyä pystyssä.

IMG_1000

IMG_0997

IMG_1003

2 kommenttia:

  1. Hyvässä valossa Cristaleista tulee varsin tanakoita ja tarvitsee tukea vasta isompana. Sanoisin, että valonteho ei ole ollut riittävä vielä, kun varsi on jäänyt noinkin honteloksi ja kaatuilee noinkin pienenä. Valoa lähemmäksi ja tuentaa, niin kyllä se siitä vielä vahvistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on melkoisen vähäisessä valossa ja olen tiedostanut ongelman. Jotain pitäis kehitellä. :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...