maanantai 18. maaliskuuta 2013

Blair's Wing Sauce

Testissä oli jälleen yksi siipikastike. Tällä kertaa testasin Poppamieheltä tullutta Blairsin kastiketta siiville. Odotukset olivat tuliset merten takaa tulleelta kastikkeelta.

IMG_0208 IMG_0209 IMG_0212

Siipien valmistukseen ei liene yhtä ja oikeaa tapaa. Toki jälkimarinointia voidaan pitää juuri sinä yhtenä ja oikeana tapana, mutta rohkenen olla eri mieltä. Blair’sin tölkissä ei kerrota suoraan suositeltua marinointitapaa, mutta etiketti antaa ymmärtää jälkimarinoinnin olevan se suositeltu. Marinointitavaksi valitsin nyt etukäteismarinoinnin, jossa siipien päälle kaadettiin Blair’sin siipikastiketta ja siipien annettiin marinoitua lähemmäksi puolta vuorokautta.

Marinoinnin yhteydessä pitää toki maistaa kastiketta sellaisenaan, jotta käsitys kastikkeen jujusta selviää kokille. Maku oli melko tomaattinen. Hieman tomaattipyrettä muistuttava. Tulisuus iski pienellä viiveellä ja lämmitti kurkkua aina vatsaan saakka. Polte oli viipyilevä. Kuumottava, mutta ei helvetillinen.

IMG_1173
Kun siivet tulivat uunista kuuman rapeina, alkoikin se hauskuus. Testiryhmä koostui neljästä hengestä, jotka jokseenkin pitävät tulisista siivistä. Ensimmäisellä testaajalla jäi ensimmäinen siipi kesken poltteen takia. Toinen söi 2-3 siipeä ja kolmas jota kuinkin 6 siipeä. Niin siinä sitten vaan kävi, että sain syödä siipiä napa piukeena. Tulisuus oli nyt eri luokkaa. Se ei ollut viipyilevä, vaan pisti huulet kuumottamaan heti ja lähti tasaisen suupoltteen jälkeen rymyämään vatsaan. Monta näitä tuli vedettyä ja kyllä raja tuli jossakin kohtaa vastaan. Tulisuus oli kohdillaan, mutta maku ei aivan ollut täysosuma. Siivet nimittäin maistuivat todella autententtisesti raa’alle habanerolle tai lähes ainoastaan sille. Maku oli jopa voimakas ja se toi mieleen kaupan ugandalaiset habanerot. Etikka tms. ei tässä tuotteessa maistunut lainkaan, jota pidän ihan hyvänä asiana. Habaneron mausta huolimatta ei ollenkaan huono, vaan aivan kelpo kastike.

IMG_1679Vaikka habaneron maku ei natsannut kympin arvoisesti omiin makumieltymyksiin, on kastikkeesta moneksi. Se on mitä mainioin ja helpoin lisä tuomaan potkua mihin tahansa. Ja riittoisaa varmasti monelle. Pienemmissä määrissä habaneron maku ei pistä lainkaan esille, vaan hieno tulisuus puskee läpi mukavasti kuumottaen. Kastiketta on tullut käytettyä jo monissa paikoissa kuten kebabissa ja pizzapohjan päällä. Laita vähän, saa vähän, laita enemmän saat enemmän. Tulisuutta on helppo hallita tällä kastikkeella ja sitä saa helposti lisää.

Helppo kotikebabbi:
-1,6kg naudanjauhelihaa
-8tl aromisuolaa
-4tl kebabmaustetta tai maustepippuria
-40ml Blair's Wings Saucea

Sekoita yleiskoneella 400g jauhelihaa, 2tl aromisuolaa, 1tl kebabmaustetta ja 10ml Blair'sin siipikastiketta.
Sekoita terällä niin kauan kunnes jauhelihasta on muodostunut yksi kiinteä massa. Tee sama lopulle jauhelihalle 400g:n erissä.
Kun jauhelihat ovat kaikki sekoitettu, yhdistä massat yhdeksi taikinaksi.
Muodosta massasta paksu pötkö ja laita se uunivuokaan tai pellille.
Kypsennä uunissa 1-2h 150-180°C:ssa välillä käännellen. Anna kypsän lihan vetäytyä kunnolla. Leikkaa lastuiksi.
Nauti sellaisenaan tai käytä lastut pannun kautta ottamassa hieman väriä pintaan.

Maku: 9-
Tulisuus: 10
Hinta: 7,00€ / 0,425kg
(16,47€/kg)

Blair's Wing Sauce 425g, Poppamies.fi verkkokauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...