maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kalpeutta vesiviljelyssä

Lauantaina päätin tarkistaa hieman vesiviljelyn tilannetta. Ahtaudesta tai paremminkin vesiviljelyn hieman takaisesta sijainnista johtuen en ole hirvittävän tarkkaan seurannut sen kuulumisia. Taimet ovat venähtäneet hyvin ja Carolina Reapereilla on runkokin hieman tukevoitunut. Nopeasti aloin kiinnittämään huomiota eteenkin reapereiden lehtiin. Ne olivat erittäin vaaleat.
IMG_1828Verrokiksi otin pöydältä Bhut Jolokian. Vertailemalla näkee hyvin, kuinka kelmeän kalpea Carolina Reaper on. Pöydillä olevat turvetaimet ovat kaikki hyvän vihreitä. Tälläistä kalpeutta ei siis esiinny muualla kuin vesiviljelyssä. Valostakaan ei voi olla kyse, koska vieressä ja vesiviljelyn takana olevat taimet ovat normaalin vihreitä.

IMG_1823
Pieni suunnittelu kupru. Säiliön tyhjentämistä varten linjaan olisi pitänyt asentaa sivuhaara josta tyhjennyksen olisi voinut tehdä helpommin.
IMG_1821
Vedet vaihtoon. Nyt kun vesiviljely on inhimillisemmin sijoitettu, onnistui tankin pesukin. Pohjalla oli taas jonkin verran sakkaa. En osaa arvioida onko sakka jäämiä ensimmäisistä lannoitteista vai onko se lähtöisin perliitistä. Sakka oli kuitenkin samanlaista kuin viimeksikin. Tyhjennys onnistui pienellä virittelyllä järjestelmän omalla pumpulla. Pesuun käytin harjaa ja paineruiskua. Viimeiset vedet tankin pohjalta imin käsiruiskulla.
Ennen puhdistusta ja vesien sekoittelua mittasin tankin sisällön. Voimakkuudeksi sain 1.5 EC ja ph asettui tasan 5.0:aan. Lannoitevesi oli siis 0.1 voimakkaampaa kuin se jota tankkiin kaadoin. Tämä voi johtua aikaisemman lannoitteiden jäämistä.
En keksinyt kalpeudelle muuta syytä kuin typen puutteen. Olen muita taimia lannoitellut pitkään 2.1 EC:n liuoksella. Nyt kun vesiviljelyn kasvit ovat selkeästi juurtuneet, lähdin sekoittelemaan voimakkaampia seoksia. Canna Aquan laskuria hetken pyöriteltyäni, päätin siirtyä Normal feeding taulukosta Heavy feeding taulukkoon. Aqua Vega A:n, Aqua Vega B:n ja CannaZymin jälkeen veden EC tasaantui 1.7:ään. Ph:ta en vielä tässä vaiheessa mitannut, mutta se varmasti laskenee lähemmäs viittä lähiaikoina. Vanha vaihdettu vesi ei mennyt hukkaan, vaan se meni yrttikourun säiliöön täydennykseksi.
Lähipäivät varmasti näyttävät mihin suuntaan kasvit lähtevät kehittymään. Ainoa mieleen tuleva ongelma saattaa olla se, että siinä missä chinenset kaipaat voimakkaampia lannoitteita, ei baccatum sellaisia kestä. Voi siis olla, että Aji Cristalit voivat kärsiä voimakkaammista lannoitteista. Tällä hetkellä Aji Cristalit ovat kyllä yhtälailla kalpean vihreitä. Vaikka vesiviljely lähti nihkeästi käyntiin, on kehitys ollut nyt nopeaa. Aji Cristaleissa on jo nuppuja. :)
 IMG_1829

1 kommentti:

  1. Kalpeus alkoi muuttumaan vihreydeksi jo parissa päivässä. Ja tilanne normalisoitu viikon sisällä.
    http://chilitunari.blogspot.fi/2013/03/paivittelyita-2103.html

    Tankin tyhjennys ja uusien voimakkaampien lannoitevesien vaihto tilalle auttoi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...