torstai 21. maaliskuuta 2013

Päivittelyitä 21.03

Kaikenlaisia päivittelyitä tänään. Nopea katsaus kuulumisiin.

Ensimmäiseksi ppm-laskuri siirtyi nyt tuohon helposti löydettävään yläpalkkiin. Laskuri pyörii vielä Nutriforten 1+2 lannoitteen ympärillä, mutta kaipa se jossakin vaiheessa päivittyy kattavammaksi. Laskurissa näkee nyt hieman miten Nutriforte soveltuu vesiviljelyyn. Pientä vajausta on magneesiumin määrässä suhteessa kalsiumiin. Lannoitteiden sopivuudesta vesiviljelyyn kirjoitteli australialainen Practical Hydroponics & Greenhouses lehti artikkelissaan. Myytti urean sopivuudesta chileille ei ainakaan vielä saanut vahvistusta, mutta ureaa ei saisi olla hydrolannoitteessa lainkaan samaisen lähteen mukaan. Ilmeisesti sillä on oma elävä vaikutuksensa liuokseen. Ppm varmistui nyt jokseenkin oikeaksi vertailuyksiköksi, vaikka vertailua pitäisi tehdä oikeasti ihan moolimassoilla. Jokseenkin tuntuu atomitason vertailut menevän hieman liian tarkaksi touhuksi, varsinkin kun 10 litraa on lopulta vain noin ämpärillinen tai jotain sinne päin.

Lannoitepurkkien kuvia päivittelin Cannan osalta. Laittelin taustoista kuvat niistä purkeista jotka meikäläiseltä löytyvät. Niitä ketä eri lantapurkit kiinnostavat, niin täältä löytää kuvia.

Ja mennäänpä sitten kasveihin. Micro Tomit lykkäävät uutta tomaattia ja Moneymakeritkin näyttävät saaneen pari nuppua kasvustoon. Pituus alkaa olla pikkasen liikaa ja nyt huidellaan ohi lampun. Yksi CAP 502 on myös halukas kasvamaan ohi lampun.

IMG_1834
IMG_1836
IMG_1845
IMG_1846

 

Kanankakassa kasvaa. Tai ainakin tämä Purple Bhut Jolokia on kasvanut. Pelkällä kanankakalla mennään (2g/0,5l). Kivivillassa (COS 5) on pikkaisen turvetta ja siitä kasvu on jatkunut. Ensimmäinen juurikin on ilmestynyt kivivillasta näkösälle kuukaudessa. 

IMG_1843 IMG_1844

 

Vesiviljelyn kasvatit ovat vihertyneet. Harmi ettei tullut verrattua lehtiä minkään värikartan kanssa. Vihertyminen olisi näkynyt paremmin. Kuva on salamalla, eikä paras mahdollinen.

IMG_1849

 

Bhut Jolokiat voivat mainiosti. Jos pientä lehtien heiluttelua ja protestointia kuivuudesta ei lasketa. Rungot ovat jämäkät ja nuppujakin on ilmestynyt. Nämäkin ovat haarautuneet itsestään. Varkaita tuntuu tulevan kovalla syötöllä ja niitä on nypitty samalla vauhdilla pois.

IMG_1850
IMG_1856

 

Habanero on kukkinut hetken aikaa mukavasti. Huomasin podin alunkin yllättäen. CAP 502:n podi kasvaa. Seuraavaksi odotellaan kukkimaan ryhtyneen Lemon Dropin podeja.

IMG_1854
IMG_1862
IMG_1860

 

Juurikasvua kookoksessa. Ja kokeiluissa ei kasvua. Tosin pahnan pohjimmaiset on melkoisen valottomassa paikassa. Ensimmäiset purulaiset ovat kyllä kasvaneet.

IMG_1864
IMG_1841
IMG_1840

 

Kärpäsiä ja kärpäsiä. Yrttikourussakin on jo otettavaa.

IMG_1871 IMG_1873
IMG_1876

2 kommenttia:

  1. Ohoh, yrttikourussahan on jo melkoinen viidakko. Kyllä tuosta maustetta saa jo tosi mukavasti.

    Ja hyvä podintuotanto teillä jo aluilla!

    VastaaPoista
  2. Yrttikouru on nyt niitetty. Ihana huomata yrttien maistuvan myös siltä miltä pitääkin. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...