sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viidakon tuntua huhtikuun alussa

Vaikka kasvu tuntuu junnaavan paikallaan, valokuvat paljastavat paljon. Kaksi viikkoa sitten 13.3 näkymä oli tämä. Ja nyt se on tämä.

[Group 3]-IMG_2100_IMG_2109-9 images

Melkoista kasvua. Valoja on jälleen kerran nostettu ja nyt ne ovat 115cm:n korkeudessa pöytätasosta. Tästäkin huolimatta osa chileistä ja tomaateista ovat nipin napin lappujen alapuolella. Pituutta löytyy ja valon puutteen vuoksi kaikki eivät ole kasvaneet suoraan, vaan ovat hakeutuneet kohti ikkunaa viistosti.

Tiheys on hankaloittanut jälleen kastelua ja lurpallaan olevia lehtiä näkyy tämän tästä. Veden haihtuvuus on kovaa ja joka päivä saa tarkastella taimia ja niiden purkin kosteustilannetta. Lämpöä on vähennetty termostaatista ja päivisin tuuletetaan reippaasti. Nyt siirryin käyttämään kastelussa letkullista paineruiskua, jolla oikein säädettynä on helppo antaa vettä myös kauimmaiselle purkille. Pitkä ruiskuvarsi on helppo sujauttaa kasvuston läpi, vesisäiliön jäädessä pöydän ulkopuolelle. Ensikautta varten pitäisi suunnitella jonkin erilainen kastelujärjestelmä taimille. Ebb & flow tai nft tyyppinen voisi olla paljon käytännöllisempi ratkaisu. Ebbipöytiä on ainakin kaupallisella puolella paljon käytössä.

12cm:n ruukut tuntuvat hieman pieniltä 60-100cm:n taimille. Seuraava järkevä ruukunvaihto olisi 4,7 litran ruukkuihin, mutta eipä taida tila riittää. Ruukunvaihto hidastaisi kasvua ja se pääsisi taas starttaamaan kun taimet siirrettäisiin kasvihuoneeseen. Vaihtaa vaiko olla vaihtamatta, vaikea päätös.

IMG_2078
Aji Fantasy kukkii

IMG_2081
Habanero kukkii runsaasti ja podikin löytyy

IMG_2082
Bhut jolokiatkin ovat aukaisseet ensimmäiset kukat

IMG_2083
Carolina Reaperiin on ilmestynyt nuppuja

IMG_2084
NFT:ssä 4 Carolina reaperiä ja 4 Ramiroa

IMG_2088
Aikaisemmassa Ramirossa on jo kukkia

IMG_2092
Purple Bhut Jolokiat haluaa pois hyllyköstä

IMG_2111
Fatalii kukkii

[Group 2]-IMG_2089_IMG_2090-2 images
Epäselkeä kuva, mutta vesiviljelyssä on kasvettu. Aji Cristal pitäisi naruttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...