sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kasvihuone tyhjillään ja podeja sisällä

Niin kasvihuone on vielä tyhjillään. Tai siis on jo. Kasvihuone toimi nimittäin piha- ja puutarhatarvikkeiden talvivarastona ja kylläpä se oli täynnä kaikenlaista rojua. Pari päivää tuota tuli tyhjenneltyä ja tarvikkeita siivoiltua. Nyt kasvihuone näyttää taas kasvihuoneelta. Yöt ovat vielä kylmiä, joten kautta ei voi aivan vielä aloittaa.

Viime vuonna kausi alkoi 10.5 ja nytkin kauden aloitus näyttää venyvän ikävän myöhäiseksi. Sulaa kasvihuoneessa on vain noin 5cm. Pihasta tuli hakattua viimeiset jäät tänään. Kasvihuonekautta pidentämään on hankittu pieni kamina, joka on tarkoitus asennella paikalle aivan lähipäivinä. Nyt vain näyttää siltä, että kevät yllätti. Kausi ei pitene alkupäästä juurikaan edes kaminalla, mutta toivottavasti sentään sitten loppupäästä. No saahan tuolla kaminalla sentään pidettyä hieman korkeampaa yölämpöä yllä. Toivottavasti.

kasvari210413

 

Jos kauden aloitus on “myöhässä”, on sentään joku lohtu olemassa. Viime keväänä kasvihuoneeseen roudatut taimet olivat pieniä. Nyt alku on ainakin siltä osin valoisampi ja taimet huomattavasti suurempia. Kasvu on kiva juttu, mutta tila tuntuu loppuvan jatkuvasti. Osa chileistä on taas kasvanut lamppuihin kiinni ja nyt lamppuja ei voi enää nostaa.

IMG_2684 IMG_2685

 

Kasvu on tuonut mukanaan podeja. Starfisheistä ja Bishop’s Crowneista ei tullut viime kaudella kuin muutama hullu podi. Tällä rintamalla näyttää jo nyt hyvältä, koska verrokkilajike Aji Fantasy näyttävät pukkaavan podia ainakin tässä vaiheessa kiitollisesti. Podeja on monissa muissakin, joten toivotaan hyvää kesää tältä osin.

IMG_2690
Ramiro

IMG_2691Fatalii

IMG_2692
7 Pot

IMG_2695
Lemon Drop

IMG_2697
Bhut Jolokia

IMG_2702
Aji Fantasy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...