lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pari ruukunvaihtoa

IMG_2493 Iltapäivällä vastassa on usein tällainen näky. Suuri kasvi, suuret lehdet, lämmin veranta ja pieni purkki. Haihtuvuus on suurta, vaikka ympäröivä ilmankosteus on korkea. En kastele chilejä paljoa, vain vähän päivässä. Välillä kastelurytmi kiertää joka toinen päivä. Yleensä totean kastelutarpeen sormella. Jos turve on kosteaa, kastelen huomenna.

Muutama chili on tullut sen kokoiseksi, että katsoin parhaimmaksi aloittaa ruukunvaihdot. 12cm:n ruukku on muutenkin pieni pitämään tällaisia taimia pystyssä. Jotta turhista ruukunvaihdoista päästäisiin vähemmällä, oli seuraava koko 4,7 litraa. Näissä nämä saavat viettää loppukauden, jollei jotain pakottavaa tarvetta suuremmalle ilmene.

 

IMG_2497
Carolina Reaper avasi ensimmäisen kukan. Purkista tuli vastaan hyvä juurakko.
IMG_2428

 

IMG_2510
Ylempi kuva, Bhut Jolokia on yrittänyt vakaasti mennä juuristonsa kanssa alaspäin, mutta eipä ole onnistunut. Oikealla, ikkunalla pitempään kasvanut Bhut Jolokia on kasvattanut juuristoaan ehkä hieman tasaisemmin. Tämä kasvi on kuitenkin nuutunut tämän tästä. Purkkiin paistanut aurinko ei ole helpottanut tilannetta.
IMG_2519

 

IMG_2506 IMG_2523

Kasvualustaksi karkeaa turvetta. Otin samalla muutamia alalehtiä pois. Reunimmaiset ovat haarautuneet itsestään, mutta keskimmäinen ei. Reunimmaisten lehdissä pientä kalpeutta.

Tällä hetkellä lannoitteena Turve-Superex + Yara Can (9,4g+9,6g/10l, N:K 1:1, EC 2,1, NPK 261-44-254ppm).  Kekkilän ohje antaa tälle kuulle ja monelle muullekkin kasvualustan vahvuudeksi 2,5-3,0 mS/m. N:K suhteeksi huhtikuulle 1:1,35, joka on genetiivinen. Koska annostus on genetiivinen, tarkoittaa tämä sitä, että ammattiviljely menee jo satojaksossa.  Katsotaan mitä uusi turve tekee ja aletaan sitten pohtia mittaustarpeita kasvualustasta. Itse pitäisi kasvua vielä pitkään vegetiivisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...