maanantai 27. toukokuuta 2013

Avoimet ovet Tuorlassa

Liviassa Tuorlan maaseutuopistossa oli avoimet ovet lauantaina 25.5.2013. Avoimia ovia opistoon pidetään melko usein, vähintään kerran vuodessa. Vaikka paikka on kiven heiton päässä, ei ole paikalla koskaan tullut käytyä. Nyt kuitenkin syventynyt kiinnostus kasvihuonetekniikkaan ja ammattiviljelyyn sai minutkin paikalle. Yksin paikalla ei kuitenkaan tarvinnut tulla, koska väkeä oli sankoin joukoin paikalla.

Koko näytön kaappaus 26.5.2013 222906(kuva:Livia)

Maaseutuopisto toimii (Kaarinan) Piikkiön Tuorlassa, Tuorlan kartanon vanhassa miljöössä. Maanviljelynopetusta on täällä ollut 1800-luvulta saakka. Värioja jakaa alueen kahtia jossa itäpuolella on vanhempaa rakennuskantaa ja länsipuolella uudempaa. Osa rakennuksista näkyy 110-tielle (ent. 1-tie) osan jäädessä piiloon. Tänään suuntasimme länsipuolelle, jossa kasvihuoneetkin ovat.

Opasteet toivat mukavasti perille, mutta toki isolle kasvihuoneille osasi suunnistaa muutoinkin. Tekniikka ei lopulta niinkään yllättänyt, vaan se oli jotain sellaista jota osasin odottaa. Mielenkiintoista oli kuitenkin nähdä konkreettisesti ammattitekniikkaa ja hieman eri toimintamalleja. Tämähän on sitä tietoa jota ei vaan tunnu harrastaja löytävän.

Vaikka ensimmäisenä suunnitelmana oli vain kiertää nopeasti kasvihuoneilla, tuli lopulta paikalla vietettyä pari tuntia. Tähän ehkä suurin vaikutus oli sillä, että Vipa törmäsi paikalla sukulaiseensa, joka toimii lehtorina opistolla. Näin saimmekin yllättävästi mukaamme oppaan ja paikka avautui aivan eritavalla. Opistoalue oli erittäin mielenkiintoinen ja tänne palaamme varmasti. Paljon jäi vielä ihmeteltävää ja kysyttävää. Vastauksia saanee helpoiten jos aloittaisi opiskelun puutarhuriksi. ;D

Alla albumissa hieman kuvia tekniikasta ja vähän muustakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...