keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kolmen chilin maustevoi

Jostakin sain ajatuksen kokeilla maustevoin tekoa. Eipä tuollaisesta ole kokemusta ennestään, joten hieman kokeellisesti lähti toteuttamaan ajatusta. Voita lukuun ottamatta ainekset sitten löytyivätkin omasta takaa. Ensin tarkoituksena oli tehdä simppeli voi, mutta lopulta päätin kokeilla kolmea sekoitusta.

IMG_3225

1. maustevoi: Bhut Jolokia, rucolaa, kreikkalaista vihanneskrassia ja ruohosipulia
2. maustevoi: Habanero, viinisuolaheinää ja ruohosipulia
3. maustevoi: Lemon Dropit ja sitruunamelissaa

Maustevoin tekeminen on simppeliä. Voita lämmitetään hieman tai sen annetaan pehmetä huoneenlämmössä. Silputaan mausteet pieneksi ja tarvittaessa rikotaan niiden rakenne morttelissa. Mausteet sekoitetaan voihin. Sekoituksen voi tehdä käsissä tai vaikkapa sitten morttelissa. Sekoitettu voi laitetaan kelmuun ja pyöräytetään se pötköksi. Vaihtoehtoisesti voin voi laittaa kippoonkin. Lopuksi voi laitetaan kylmään. Rullasta on helppo leikata nappeja lihan päälle, mutta rasiakin ajaa asian, jos voita haluaa käyttää vaikkapa leivän päälle.

 IMG_3228

IMG_3232

Lopputulos oli ihan kiva, vaikka tulisuuden suhteen jättikin toivomisen varaa. Rasvahan leikkaa tulisuutta, joten useamman chilin käyttö on enemmän kuin suotavaa. ;)

 

Päivittelyt ovat jääneet hieman kiireiden takia vähemmälle, mutta Chilitunarin Facebook sivuilta löytää uusia kuvia. Samasta paikasta löydät myös meikäläisen viimeisimmät kuulumiset.

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. Täytyy testailla tässä piakkoin. :P

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaapa herkulliselle. Pitää joskus kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Ite oon yleensä laittanu oliivi tai ruokaöljyä lisäks, tulee tosin enempi margariinityyppistä ja lähinnä leivänpäälle tulee laitettua. Ja koko mössö blenderillä sekasin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...