torstai 6. kesäkuuta 2013

Ensimmäistä satoa

Viime päivät ovat olleet helteisiä ja kasvihuoneessa on ollut todella kuuma. Liiallinen kuumuus tuuletuksesta riippumatta on ollut stressaavaa kasveille. Kukinta on tyssännyt ja chilit eivät ole juurikaan aukaisseet uusia kukkia. Nuppuja on runsaasti, joten odotellaan parempia oloja.

Tuuletusta silmällä pitäen menin ostamaan kasvihuoneiden tuuletusluukkuihinkin automaattiavaajatkin. Puoli viikkoa niitä ihmetellessäni ja kalibroiden niitä uudestaan ja uudestaan, totesin ne toimimattomaksi. Toimimattomaksi siltä osin, etteivät ne sulkeudu kuin vasta kylmällä. Maahantuoja väitti alkuun toista, mutta saatuani vahvistuksen omille epäilyksilleni, myönsi maahantuojakin heikohkon toimivuuden. Maahantuoja lupasi ottaa asian esille seuraavalla tehdastapaamisella Saksassa. Ostamani avaajat toimitin takaisin myyjälle. Jälleen on tyydyttävä luukkujen ja ovien manuaaliseen aukaisuun aamulla ennen töihin lähtöä. Automaattinen luukkujenavausjärjestelmä saa siis vielä odottaa. Mekaanista tuuletusta ja sprinklereitä on jo jonkin verran rakenneltu. Niillä saadaan helpotusta hellehuippuihin.

Chilejä on popsittu jo jonkin aikaa. Lämpimät ilmat ovatkin kypsytelleet podeja mukavasti ja todella nopeasti. Mitään massakypsymistä ei kuitenkaan ole näkynyt, vaan vanhemmat podit muuttivat nopeasti väriään. Jotkut jopa yössä.

IMG_3568

Ensimmäinen varsinainen keräys tuotti 174g chiliä. Habaneroa, 7 pottia pari Lemon Droppia ja Bhut Jolokiaa. Keltainen tai pikemmin oranssi Fatalii erottuu edukseen. Painoa tällä Fataliin hedelmällä on 10,8g. Ikävä kyllä, Fatalii puskat näyttävät jäävän pieniksi, joten satoa ei niiden osalta taida pahemmin tulla. Harmi, pidän Fataliin mausta ja tulisuudesta kovasti.

 

IMG_3571

Kaoottinen näkymä vanhaan kasvariin. Etualan sähkö- ja vesityöden takia tavaraa ja chilejä on pitänyt siirrellä hieman edemmäs. Aurauskepillä on muuten ihan oma tehtävänsä lannoitteen ja ph:n alennuksessa. Ph:sta ja mittauksista pitäisi kirjoitella enemmänkin, kun vain kerkeäisi.

 

IMG_3577-001

Aji Fantasyt muuttivat Vipan hoitoon uuteen kasvihuoneeseen. Täältä satoa on tulossa pian runsaasti. Fantasy on varma kasvatti myös ensi vuonna.

 

IMG_3573 2. aallon tomaatit näyttävät hyviltä. Niitä narutettiin menneenä viikonloppuna ja samalla osa taimista harvennettiin vastakkaiselle seinälle. Kangasruukut ilmeisesti toimivat, koska takapakkia ei ole tullut. Jokunen juuri oli jo työntynyt ruukun pohjasta läpi. Ensimmäinen kypsä tomaatti jo syötiinkin vanhan kasvarin Moneymakerista.

Vanhan kasvarin tomaatit eivät voi kovinkaan hyvin, mutta ne ovat paranemaan päin. Ne kärsivät istutuksen jälkeen palovammoja tai kaliumin puutteesta. Vieressä olleet chilit eivät saaneet palovammoja, joten kyse saattaa enemmänkin olla ravinnepuutoksesta. Kylmähkö maakin saattoi olla merkittävä tekijä ravinteiden saannissa.

1 kommentti:

  1. Hienoa satoa on jo pukannut, komean värisiä ja näköisiä hedelmiä. Täälläkin on jo maistiaiset saatu, omnom! Ja kukkia on hiukan varissut kasvihuoneasukeista, hyvä tietää, että se on tuon kuumuuden syytä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...