keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Satoa + kanankakka PBJ

Satoa on tulossa ennätysmäärä, mutta kypsiä ei ole vielä paljoakaan. Suurempaa satoa odotellessa tuli kerättyä toinen satokeräys. Painoa tällä erällä oli 376g, josta yksi Ramiro painoi 80g. Myös yksi Rocoto Red oli punastunut, mutta painoa tuolla ei ollut juuri yhtään.

 IMG_3908

 

IMG_3904

Fatalii

IMG_3905

Rocoto Red

IMG_3906

7 Pot

 

 

IMG_3896

Aikaisemmin kertoilin Purple Bhut Jolokiasta, joka kasvoi kanankakan voimalla. Nyt tuon altakastelupurkituksesta on kulunut lähes kaksi kuukautta ja yksi kukkiminenkin meni tässä välissä. Kukinta oli melko vaisu ja se päätyi kaikkien kukkien kuihtumiseen. Päätin nyt kurkata altakastelupurkkiin ja samalla päättää tämän testin.

 

IMG_3898

IMG_3900

Juuria on kasvanut melko mukavasti, mutta ne ovat selkästi hakeutuneet alas vesisäiliöön. Lekasora on varmasti ollut alussa kosteaa jolloin juuret ovat hakeutuneet lekasoran läpi reunaan. Nähtävästi kapilaarisuus ei toimi halutulla tavalla ja suurin osa juuritilasta jää käyttämättä. Vaikka kanankakka testi päättyy tällä erää tähän, ei chili kuitenkaa lennä kompostiin. Nyt kun toinen kukinta alkoi, päätin laittaa lannoitteeksi Superexiä ja lisätyppeä. Katsotaan muodostuuko kukista nyt jotain samoissa olosuhteissa. Kapilaarisuutta pitää kehittää, jotta tästä kasvatusmuodosta tulisi yksi varteenotettava tapa kasvattaa helposti ikkunalaudalla. Kanankakka vaikuttaa yksinäänkin käytettynä kohtuu hyvältä lannoitteelta, mutta kaliumin vähäisempi määrä näkyy varmasti. Kukinta vaatii kaliumia ja ilman sitä ei tule vahvoja kukkia. Myöhemmin hedelmien kasvatukseenkin tarvitaan kaliumia. Koko puskan kasvu on mielestäni ollut hieman vajaata, mutta katsotaan mitä toiset lannoitteet tekevät.

1 kommentti:

  1. Hienoa ja herkullisen näköistä satoa! Veistoksellisia hedelmiä, ihan silmäkarkkeja (paitsi että ei ihan konkreettisesti sinne silmään, eh).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...