lauantai 13. heinäkuuta 2013

Vain taivas rajana…

…tai onhan siinä katto ensin välissä. Ebb & flow:ssa chilit ovat tänäkin vuonna kasvaneet hyvin. Itse asiassa paljon paremmin mitä viime vuonna, vaikka ei viime kesä mikään huono ollut. Rännin chilit, Aji Fantasy, Aji Amarillo (oikeasti Rojo), Aji Cristal ja Lemon Drop ovat jo pitkään olleet katossa kiinni. Koska kasvit ovat tiukasti kiinni katossa, ovat lehdet suuressa riskissä mätääntyä tai altistua härmälle. Oksia olisi pitänyt ohjata ja varmasti leikkaillakin tuossa aikaisemmin, mutta eipä sitä tullut tehtyä.

IMG_3920

 

IMG_3923

Ensikaudeksi vanhaa kasvihuonetta on tarkoitus korottaa, laajentaa ja syventää. Tämä tarkoittaa sitä, että koko kasvihuone nostetaan sellaisenaan 20-40cm ylös. Syvennys tarkoittaa sitä, että kasvihuoneen maatasoa tiputetaan nykyisestä 20-30cm. Laajennus tarkoittaa osaltaan sitä, että jo laajennuksena tehty peräosa tulee kattamaan koko kasvihuoneen leveyden. Melkoisesti siis hommaa tiedossa. Lisäksi tuuletusluukkuja tulee lisää. Niin ja niitä uusia muoveja unohtamatta. Nykyiset muovit ovat aikansa eläneitä. Ne ovat palvelleet tässä likimain kymmenen vuotta ja sitä aikaisemmin ammattihuoneen seinässä samanmoiset vuodet. Vaikka muovi on edelleen kestävää, se alkaa vain paikka paikoin hajoamaan.

Sitten päästäänkin jaaritteluista itse asiaan. Koska chilit ovat osittain katossa ja muovit heikossa kunnossa, niin mitäpä sillä muovilla enää niin väliä. Siispä katto pois ja korotusta tilalle.

IMG_3918

IMG_3926

Muovien leikkaamisen jälkeen paine vapautui ja chilit tuuppasivat itsensä vapauteen.

 

 

IMG_3930

Taas on tilaa kasvaa.

IMG_3937

Mikään nättihän tuo ei ole, mutta kyseessä tilapäisratkaisu. Enimmillään korkeutta tuli lisää 70cm.

 

IMG_3929

IMG_3938

Etuosan kattoa nostaneet Aji Bananat siirettiin myös laajennuksen alle.

IMG_3939

Aji Bananat ovat kärsineet melkoisesti ja ovat oireilleet keltaisin lehdin. Typpituuppaus aiheutti uusien varkaiden riemukkaan kasvu. Onneksi uusi kukinta alkaa, joten toivotaan lisää tällaisia banaaneja.

 

IMG_3934

Melko onnistunut pikalaajennus ylöspäin. Tossut jäivät taas sinne katolle…. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...