maanantai 19. elokuuta 2013

Viimeinen sato kivivillasta

Kivivillaviljely oli yksi tämän kauden kokeiluita. Alkuperäisesti kivivillaan piti syöttää tippasysteemillä ravinneliuosta tasaiseen tahtiin, mutta projektiin suunniteltu pumppu päätyikin puutarhan kastelupumpuksi vanhan rikkoonnuttua yllättäen. Dripperit ja painesäätimet eivät toimineet millään lammikko- tai akvaariopumpulla, joten kastelussa mentiin käsipelillä koko kesän.

 

[Group 1]-IMG_6376_IMG_6380-5 images

Ensikaudella kivivillaa? Jaa-a. En oikeastaan ajatellut laittaa kivivillaa, koska se on jokseenkin haastava kasvualusta. Toisaltaan satoa näistä Ramiro-paprikoista tuli mukavasti, vaikka näiden kanssa oltiinkin hieman myöhässä liikkeellä. Pientä kärsintää latvamädästä ja myöhemmin ongelmaa tuotti, joskin positiivista sellaista, sadon painosta katkeilevat oksat. Satoa tuli pitkin kesää, joskin ensimmäisiä paprikoita käytettiin jo vihreänä.

 

IMG_6383

Viimeinen keräys. 2,5kg paprikaa kolmesta puskasta. Kokonaismäärää näistä puskista en koko kauden ajalta laskenut, kuten en muustakaan yksittäisestä puskasta. Tämä satsi päätyi savustukseen. Kuivattuna näistä saa loistavaa savupaprikajauhetta.

 

[Group 2]-IMG_6381_IMG_6382-2 images

Rankkaa karsintaa. En tohtinut toimittaa näitä vielä kompostiin ja jatko näiden suhteen on auki. Juuristotutkimukset siis jossakin myöhäisemmässä vaiheessa, jossa niputan muutenkin kauden purkkikokemuksia ja näkemyksiä yhteen.

2 kommenttia:

 1. Hieno sato paprikasta, josta moni voi vain haaveilla. :P Kuitenkin olen sitä mieltä, että satokauden ollessa parhaimmillaan, on paprika niin halpaa, että sen raaskin ostaa kaupastakin, lisätäkseni sen keitoksiini. Todella hienoa meininkiä siellä kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ramiron olemassa ololle on ihan oma syynsä. Viime vuonna se oli sellainen kokeiluluontoinen ja satomäärä pienistä 50cm kokoisesta puskista yllätti. Tänä vuonna (kuin oikeastaan viime vuonnakin) mielessä oli ramiron ja jonkun chilin risteytys. Samalla oli tarkoitus katsoa miten tälläinen ammattipaprika kasvaa kokoa. Ja tietsti tätä on laitettu ihan satomielessäkin ja tätä on mielestäni vielä 5-6 puskaa näiden lisäksi. Risteytykset eivät onnistuneet, joten tätä kasvaa ensi vuonnakin. ;D

   Tällä hetkellä tätä makeaa ramiroa on tullut alustavan laskelman mukaan 6kg.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...