keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Hometta ja karsintaa

Päivällä oli vain tarkoituksena kerätä sato savustusta ja chilikurkkuja silmällä pitäen. Pian kypsän sadon ilo vaihtuikin melkoiseen harmitukseen. Niin sato kuin chilitkin olivat jonkin asteen mustan homeen peitossa. Eipä tuossa ollut vielä kaikki. Nimittäin osassa chilejä jylläsi kirvoja. Niinpä sitten sadonkorjuun jälkeen alkoikin isompi karsinta joka kesti iltaan asti.

IMG_6793
Mustaa hometta. Härmää tuo ei kuitenkaan ole. Kosteus on kivunnut väkisinkin märässä kasvihuoneessa aivan liian korkealle tuuletteluista ja kuivatteluista huolimatta. Aikaisemmat Sprutzit ruiskutukset vaikuttavat antavan hyvän kasvualustan tälle homeelle. Viime vuonna myös Carbon Kick Booster tuntui aiheuttavan samaa. Ilmeisesti lehdille jäävä öljy yhdessä kosteuden kanssa on ongelman ydin.

 

IMG_6794
Tässäkin on jotain pielessä.

 

IMG_6799
Tässä ainakin on hometta. Turpeen päällä oleva kahvisakka tuntuu homettuvan helposti.

 

IMG_6796
Nämäkin tuholaiset ovat löytäneet tiensä kasvihuoneeseen. Lehtiä rei’ittävät myös perhosen toukat.

 

IMG_6802
Carolina reaperin podeja oli mussuteltu urakalla ja pilaantuneita oli nelisenkymmentä.

 

IMG_6808
Rankkaa karsintaa. Carolina reaperiin jäi metrin varsi. Tämä säilytetään, jos jää henkiin.

 

IMG_6814
Kun podeja ei ollut, ei ollut syytä säästää puskaakaan. Talvetettavien suhteen tuli tehtyä radikaaleja valintoja. Mullat talteen, loput kompostiin.

 

IMG_6815
Melkoista karsintaa. Puskaa ja vihreää massaa lähti kompostiin. Tämä kausi on tarkoitus päättää aikaisin, jotta ensi vuonna voi aloittaa aikaisin. Kasvihuone menee remppaan vielä nyt syksyllä. Podit alkavat käymään vähiin, mutta vielä niitä löytyy. Karsittavaakin on. Toivottavasti home kuin myös muut ongelma pysyisivät nyt hieman paremmin kurissa.

 

20130911_181509
Päivän saldo yli 3kg chiliä. Tässä siitä hieman yli 2,5kg. Nyt uskoisin kymmenen kilon maagisen rajan olevan ylitetty. Podit hieman tuossa mustassa homeessa, mutta pari huuhtelua näytti puhdistavan ne hyvin.

2 kommenttia:

  1. Olipas kurjempaa luettavaa tällä kertaa. :/ Kokeilitko muuten lehtiä huuhdella, että lähtikö ne puhtaaksi? Itselläni Neem öljy ja kirvan raadot sotkivat lehdet ihan kamalan möhnäisiksi. Vedellä niistä olisi saanut siistit, mutta ei maksanut lopussa enää vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuhtelu ei auttanut lehtiin, mutta kovemmalla pyyhinnällä lehtien pinnat tulivat paremmiksi. Tosin ongelmaa on molemmin puolin lehtiä. Pyyhinnästä huolimatta pari testilehtä jäi suhteellisen tummaksi. Kirvan raatoja oli myös täällä. Kyllähän noihin olisi varmaan apua eri kemikaaleista ja rikittimistä, mutta kausi on lopuillaan, joten ei kannata satsata. Jos jokin helppo ja halpa kikka löytyy, niin sitten on voisi jotain. Käsin en ala pyyhkimään. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...