sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Etikkaiset Aji Fantasyt

http://vipanchilisahlinki.blogspot.fi/2013/11/etikkaiset-aji-fantasyt.html

Kauden viimeinen chilisadonkorjuu tuotti mahtavat 2,3kg raakaa ja 400g kypsää Aji Fantasya. (Yhteensä kaikkia chilejä loppuotannassa, oli noin 11kg.) Kypsät oli aika selvä, tehtiin Fantasy jauhetta, sekaan laitoimme Lemon Droppia. Sitten mieleen hiipi pulma, mitäs me näille raaoille tehdään... Vierähti viikko ja toinenkin. Chilitunari lopulta keksi, että laitetaan etikkaan säilöön. Osa raaoista fantasyistä meni paholaisenhilloon.

Fantasyt halkaistiin ja suikaloitiin ohuiksi siemenineen päivineen. Siementen poisto olisi ollut niin työläs, että niitä ei kannattanut suoraan rapsutella pois. Suikaleet huuhdeltiin vedellä vadissa ja nostettiin siivilään valumaan, näin saimme suurimman osan siemenistä huuhdeltua pois. Toki jäihän siemeniä silti. Etikkaliemen reseptin otin anopin kurpitsaliemen ohjeesta.

Etikkaliemi:

4 dl vettä
2 dl etikkaa
2 dl sokeria

n. 2 l Aji Fantasya suikaleina

Liemen ainekset kiehautetaan kattilassa, että sokeri sulaa. Lisätään joukkoon suikaloidut raa'at Aji Fantasyt. Kiehautetaan ja lusikoidaan puhtaisiin lasitölkkeihin. (3lasitölkkiä) Kierretään kannet kiinni ja annetaan jäähtyä.

Ensimmäinen tölkillinen onkin jo syöty. Pitää sanoa, että kylläpä oli hyvää. Vaikka Aji Fantasyt olivat raakoja oli niissä silti mukavasti lempeää tulisuutta ja makua.

Viereinen kuva: eräästä hyvin onnistuneesta ruoka-annoksesta. Tuo vei kielen mennessään. Lautasella broilerin sisäfilettä kermaisella kastikkeella, lisänä kanaliemessä keitetty riisi ja aimo annos etikkaista fantasya. Taustalla muutama kypsä Aji Fantasy. Voin samalla mainita kuinka kuvan annoksen tein.

Broilerin sisäfile kermaisella kastikkeella:

rasia Yrtti-valkosipulimarinoitua broilerin sisäfilettä (löysin tätä Lidlistä)
oliiviöljyä
kanaliemikuutio
ripaus currya
kuohukermaa
ripaus itsetehtyä fantasy-lemon drop jauhetta (voit käyttää jotakin mietoa chilijauhetta)

thai-basmatiriisiä
vettä
kanaliemikuutio
voinokare

Laita riisit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan, lisää suolan sijaan kanaliemikuutio, näin riisit saavat makua. Mauton riisi on tylsää syötävää. Kun riisit kiehuvat, voit tehdä kastikkeen. Muista seurata samalla, etteivät riisit kiehu liian kauan, niistä tulee mössöä.

Kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä, broilerin fileet pannulle. Ruskista fileet hyvin, niin niistä tulee maukkaita. Varo silti polttamasta ja paistamasta liikaa. Ylikypsä broileri on aina kuivaa. Rasiassa on 8kpl broilerin sisäfileitä. Paista ensin 4 ja nosta sitten jollekin astialle siksi aikaa, kun paistat loput fileet. Jos ne eivät mahdu kerralla pannulle. Lisää kerma ja murenna joukkoon kanaliemikuutio ja muut mausteet. Lisää ensin paistetut broilerin sisäfileet ja anna kastikkeen kiehua kokoon. Tarkista maku. Voit halutessasi lisätä valmiiseen kastikkeeseen pienen voinokareen.

Kun riisit ovat kypsiä valuta niistä keitinvesi. Lisää voinokare ja sekoita hyvin. Annostele lautaselle riisi, broilerin sisäfile ja kastiketta. Mikäli on saatavillasi tuoreita yrttejä, voit koristella annoksen lempiyrtilläsi.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...