maanantai 30. joulukuuta 2013

Hot-Headz, Chipotle Mustard – Mild Chilli Chips

IMG_7650 Marketit tarjoavat toinen toistaan tulisempia sipsejä, mutta nykyisin monista lähikaupoistakin löytyy myös ihan oikeasti tulisia perunalastuja. Poppamiehen jälleenmyyntiverkoston kasvaessa monen lähimarketin hyllylle on eksynyt yhä enemmän tulisia tuotteita. Perunalastuista löytyy kahden valmistajan tuotteita, joista ehkä tunnetumpi on Blair’s ja hieman tuntemattomampi Hot Headz. Hot Hedzin tuotteista ei juurikaan ole itsellä kokemusta, mutta uskoisin tuon merten takaa Amerikasta rahdatun sipsin kuitenkin olevan hintansa arvoista.

Pussin takaa on luettavissa pitkä hehkutus tuotteen terveellisyydestä tai ainakin aineista mitä se ei sisällä. Tosin pienen tutkimisen jälkeen hehkutus ei ehkä tunnu mitenkään erikoiselta ja sopisi ihan yhtä hyvin kotimaisenkin tuotteen kylkeen.

Pussin aukaisu ei päästä ilmoille mitään hurjaa hurjempia tuoksuparaatia, vaan pussista on haistettavissa kohtuullisen tuttu sipsien haju. Sisältö on silti houkutteleva tumman keltaisten ja rusehtavien perunasiivujen tarjotessa massatuotannosta poikkeavia muotoja.

Heti ensimmäisestä puraisusta alkaen ei jää epäselväksi mistä tässä on kyse. Sinapin maku täyttää suun, joka on ensialkuun hieman outo ilmestys. Kun hamuan jo toista lastua, tulee tulisuus pienellä viiveellä, mutta peittyy toisen sipsin tuomaan sinapin makuun. Miedon makuinen sinappi maistuu, ja häipyy mukavasti hiljakseltaan häviten.
IMG_7667
Mutta hetkinen! Chipotle Mustard… Sinappi löydettiin, mutta missä hitossa on se chipotle?
word chilpoctli meaning "smoked chili" Kyllä, chipotle tarkoittaa siis savustettua chiliä. Chili löytyy…, mutta minne hävisi se savu? Totisesti, savu häviää kuin tuhka tuuleen, eli nopeasti. Näyttääpä se savu eli “chipotle” häviävän jo pussia käännettäessä ja suomenkielinen teksti kertoo:”sinapin ja chilin makuinen tulinen perunalastu”. Ainesosista sentään löytyy chipotle- ja jalapeño-chili. Ilmeisesti tässä on käytetty chilijauhetta ja chipotlejauhetta. Oli miten oli, mutta savunmakua en tästä tuotteesta löydä kuin nimestä, joka on kyllä hienoinen pettymys. Ilmeisesti chipotlella on jonkin luokan markkina-arvo ja nimen maininta tekee tuotteesta heti astetta hienostuneemman chilinkäyttäjän silmissä. Tältä ainakin tuntuu kun chipotlea pukkaa näkemään paljonkin tuotteiden nimissä. Ei siinä mitään, savuchili on loistavan makuista.

Tulisuutta luvataan asteikolla 1/5 ja tuotetta kuvaillaan miedoksi, vaikkakin suomenkielinen kuvaus lupaa tulista. Tämä on oikeasti mieto ja maistatus iäkkäällä chilinoviisilla antaa saman tuloksen. Mieto on. Eli jos haet jotain “tulista”, mutta haluat tuotteen sopiva kokemattomallekkin, tässä on sopiva tuote. Tosin Hot Headzin skaala hieman arveluttaa, koska 4/5:n tulisuus testaamassani siipikastikkeessa jätti testaajan kylmäksi.

Vaikka perunalastut vaikuttavat rasvaisilta, ne eivät jätä rasvaista jälkimakua suuhun. Pieni tulisuus viipyilee pienen hetken, mutta ei pitkään. Muutaman lastun jälkeen sinapin maku tasaantuu suuhun ja lastut alkavat maistua lähes tavallisilta perunalastuilta. Perunalastujen rakenne on kova ja erittäin rapsakka, “kartanotyyppinen”.  Laadullisesti liikutaan laadukkaan tuotteen parissa. Vaikka maku on mielestäni ihan ok, ei näihin kuitenkaan jää himo. Pussi tuntuu lopulta kestävän yhtä pitkään kuin isompi perinteinen täkäläinen tuote. Tällä kertaa ei edes tulisuus ole hidastamassa pussin tyhjenemistä. Maistamisen arvoinen, mutta kestohitiksi tästä ei mielestäni ole.

IMG_7668
IMG_7669

Maku: 8
Tulisuus: 3

Hinta: 2,95€ / 142g (20,77€/kg)
Hot-Headz! Chipotle-sinappisipsit 142g, Poppamies.fi verkkokauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...