maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäiset koulinnat

Tämän kauden ensimmäiset koulinnat on nyt tehty. Ensimmäisestä siementen itämiserästä ei ole paljoa sanottavaa. Melkoisen heikosti meni. Kalpeita ja huonovointisia taimia. Niin, siis ne jotka edes itivät. Tällä kertaa itämisprosentti oli heikko. Syytä epäonnistumiseen on vaikea löytää. Kasvatus ja idätysalustana oli tällä kertaa kookos. Siitä ei ole juurikaan kokemusta. Se oli lannoittamatonta ja tein sille lannoituksen käyttöönoton yhteydessä. Yritin säätää sen voimakkuuden jonnekkin tuonne kasvatusturpeen tietämille.

IMG_7728

Aikaa kului idätyksen aloituksesta lähes kuukausi. Olisi nuo olleet jo ajat sitten koulintakokoisia, mutta sisäkasvihuoneen keskeneräisyys viivästytti tätäkin pahasti. Liikaa uutta liian vähään aikaan yhdistettynä ei takaa kuin ongelmia. Niin ja onhan tuo multatestikin tuossa…

Sisäkasvihuone valmistui ja samaan hengenvetoon piti suorittaa koulinnat, jotta taimista olisi toivetta saada jotain täksi kesäksi. Myöhässä ollaan ja pahasti. Toinen setti siemeniä pitäisi laittaa heti kunhan teen pikku säätöjä idätysboxiin. Toivotaan, että olosuhteet ja vanha ja tuttu turve kasvualustana korjaisi aikaisempia kasvuvirheitä ja suunta olisi positiivisempaan suuntaan. Kauden satomääräksi toivoisin 8kg:n määrää. Katsotaan lopussa miten tämän toiveen suhteen mentiin.

“Kauden toivoja”…
IMG_7940
IMG_7941 IMG_7942

IMG_7946

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...