keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää alkanutta vuotta 2014!

Vuosi vaihtui todella lämpimissä ja kuraisissa tunnelmissa. Lumesta ole ollut tänä talvena juurikaan tietoa. Näillä näkymin varsinainen talvi jää lyhyeksi, joka samalla enteilee aikaista kasvihuonekauden alkua. Kauden alkuun ei ole lopulta paljoakaan aikaa, joten pahimmassa tapauksessa tässä voi tulla kiire uusien systeemien kanssa. Paljon on tehty, mutta paljon on edessäkin.

Blogin osalta nähdään varmastikkin ebb & flow päivitys, jossa ränni suurenee ja pitenee. Samalla tehdään myös muutamia rakenteellisia uudistuksia.  Uuteen kasvihuoneeseen rakentuu 8 metriä “semi-nft” kourua, jonka osalta suunnittelu on vielä pahasti vaiheessa.
IMG_7678

 

IMG_7675 Siemenet tulikin jo kylvettyä ja moni chili on pullahtanutkin pinnalle. Näiden osalta mennään jälleen vanhan kaavan tavalla ja jossakin vaiheessa edetään koulintoihin. Kun nämä saavuttavat koulintakoon meneekin idätykseen seuraava setti.

 

IMG_7684 IMG_7686
Yllä olevaan sekamelskaan pitäisi saada taas tilattua tilaa sisäkasvihuoneelle, johon chilit, paprikat ja myöhemmin tomaatit pääsevät kasvamaan lisää mittaa. Lämpötilan, valon ja kosteuden kontrollointiin tilasin eBaylta terraarioihin suunnatun kontrollerin. Sen lähtökohtainen hankita syy on yötiputus, jolloin yöllä saadaan sisäkasvarissa pidettyä matalampaa lämpötilaa. Matalemmasta yölämpötilasta on hyötyä kasveille, kuin myös kukkarolle pienemmän sähkönkulutuksen johdosta.

 

IMG_7677 Lähiajan jutuista tulee nopeimmin vastaan multatesti, jossa tutkaillaan multia, kookoksia ja turpeita taimikasvatuksen osalta. Tällä hetkellä odotetaan viimeisiä osallistujia, joiden saapumista ovat joulu-, ja tuotantoruuhkat viivästyttäneet. Samalla oli ajatuksena tutkailla eri alustoja ja rakentaa niistä pientä tietokannan tyyppistä kokonaisuutta. Näillä näkymin mukana on 22 eri multatyyppistä alustaa ja mukaan on tarkoitus ympätä lisäksi pari omaa mixiä.

Tälläisillä näkymillä käynnistyy tämä vuosi tällä kulmakunnalla. Toivotaan tulevasta kesästä mielekästä ja antoisaa sadoltaan myös kaikille blogin seuraajille. Kommentoida saa ja kaikki kommentit, ehdotukset, kysymykset ja toiveet ovat tervetulleita. Facebookin puoli on osoittautunut erittäin hyväksi ja siellä puolella onkin käyty välillä mielenkiintoisia keskusteluita. Eli jos FB:n puoli on tuntematon, niin kannattaa vilkaista sitäkin puolta. Kysymyksiin vastaan oman tieto-taidon puitteissa mihin osaan ja niihin mihin mahdollisesti löydän vastauksen jostain.  Ei sitten muuta kuin hyvää uutta chilivuotta kaikille! Iloiset kasvot

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jään odottamaan multatestiäsi..
    Hyvää puutarhavuotta 2014!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia!
    Odotan itsekkin hirveällä innolla multatestiä. Tosi ikävää on ollut huomata kuinka huonolla tavalla säkkejä säilytetään monissa myymälöissä. Toivottavasti laatu ei hirveästi kärsinyt..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...