tiistai 28. tammikuuta 2014

Projekti: sisäkasvari

Kasvatusteltta, kasviteltta, kasvatushuone, sisäkasvari... Monta nimeä, yksi tarkoitus, kasvattaa sisällä. Mutta miksi sisäkasvihuone?

Sisäkasvihuoneen käytölle on muutamia perusteluja ja näistä syistä kasvihuone rakentuikin käytännössä jo kolmatta kertaa. Kuten tavallinen kasvihuonekin, sisäkasvihuoneen on tarkoitus pitää olosuhteet kasveille parempina ympäröiviin olosuhteisiin nähden.

- Lämpö, kosteus, valo. Näitä asioita on helppo hallita sisäkasvihuoneella. Olipa näiden vaikutus sisään tai ulospäin kohdistunut ja miten itse kukin haluaa.

Sisäkasvihuone sijaitsee meillä viileällä veranalla. Kasvihuoneessa on helppo pitää haluttua lämpöä yllä kun lämmitettävä tila rajaantuu helposti kasvihuoneen myötä pienemmäksi. Näin energiankulutuskin pysyy vähäisempänä. Veranta, jonne sisäkasvihuone on pystytetty, on lähellä ulko-ovea. Talvella sisään ja ulos kuljettaessa, ovesta vetää helposti kylmää. Nyt kylmä ei pääse kasveille saakka eikä lämmin pääse karkaamaan ulos. Muovilla vuoratussa suljetussa tilassa kosteuden ylläpito on myös helppoa, eikä kosteus haihdu ympäröivään kuivaan sisäilmaan. Kasvien suihkuttelukin on helpompaa. Tiivistyvä kosteus pysyy kasvihuoneen sisällä, eikä vahingoita taloa ja tai sen pintoja. Läpinäkyvämuovi päästää valon sisään, jota ikkunoista tulee. Tästä onkin iso apu kevättalvella, jolloin aurinko lämmittää ja valaisee huomattavasti.

Sisäkasvihuone rakentui toistamiseen nykyiseen muotoonsa. Kasvihuone rakennettiin nyt täysin uudestaan ja siitä tehtiin helposti purettava. Koko on suurin mitä veranalle oli mahdollista rakentaa. Purettavuus oli yksi parannus, mutta muitakin pieniä parannuksia tehtiin.

IMG_7688 IMG_7691 IMG_7697-001
Sirklausta, rimaa, raameja…

 

IMG_7702

Muovitusta, oven ompelua.
IMG_7707

IMG_7716 IMG_7713 IMG_7714
Kasausta ja viimeisiä säätöjä. Vetoketjuovi myös takaseinällä kaappeihin päin.

IMG_7966 IMG_7975
Kontrolleri valoille, lämmölle ja kosteudelle.

IMG_7967


IMG_7981

IMG_7983 IMG_7984

IMG_7684

Tästä aloitettiin ja raivaamisen jälkeen päädyttiin…
[Group 7]-IMG_7953_IMG_7957-5 images
…tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...