tiistai 18. maaliskuuta 2014

Maaliskuun puolenvälin näkymiä

Touhuaminen multatestin jälkeen ei ole jäänyt vähemmälle, vaikka blogin suhteen on ollut hiljaista. Aika on ollut hieman kortilla ja blogin vääntäminen on melko hidasta. Kuvia on ollut helpompi läiskäistä puhelimesta Facebookin puolelle, joka on yksi syy blogin hiljaisuudelle.

Chilien kanssa mennään melko samalla tavalla kuin viimekin vuonna. Valoteho taimien kasvatteluun on liian vähäinen ja tämä näkyy taimien hitaana kehittymisenä. Muutama auringon täyteinen päivä kuitenkin muuttaa tilannetta ja selkeitä kasvupyrähdyksiä on nopeasti nähtävissä. Valojen suhteen pitäisikin miettiä tehojen lisäämistä, mutta tämä jäänee seuraavan vuoden hommiksi. Taimet kuitenkin näyttävät hyviltä ja povattu aikainen kasvihuonekauden aloitus varmasti takaa hyvän kesän chilien suhteen.

IMG_8445
Osa taimista ottaa pian valoihin kiinni.

 

IMG_8452
Vesiviljelyyn päätyvät Aji Goldenit viihtyvät itse tehdyissä “hydrosäkeissä”.

 

Hyviä Aji Fantasyn taimia tuli multatestin sivutuotteena yllin kyllin. Hyvistä taimista oli helppo valita parhaimpia jatkoon. Taimia on ollut hyvä ottaa käyttötaimiksi satoamaan, kuin myös mielenkiintoisiin kokeiluihin.

IMG_8446
Vesiviljelyyn päätyville Fantasyille ommeltiin kangasruukut. Ruukut täytettiin kookossekoitteella ja pussit pistettiin lecasoralla täytettyihin ämpäreihin. Kostealla soralla mahdollistetaan juurten kasvaminen pussin reunaan ja siitä läpi. Kun siirron aika vesiviljelyyn koittaa, löytyy tuolta toivottavasti hyvin levinneet juuret.

 

IMG_8458
Amppelikasvatus on tämän kesän kokeiluista ehkä merkittävin. Rocotot päätynevät pitkälti amppeleihin, mutta Fantasyja päätettiin myös kokeilla. Yhdessä ruukussa on yhdestä kolmeen tainta. Kolme voi olla liikaa, mutta kokeillaan. Kannoin sisäkasvariin pienen hyllykön siinä toivossa, että taimet saisivat olla siinä edes hetken. Vaan viikossahan nuo kasvoivat kiinni hyllyyn ja vähän ohikin. Seuraavaksi pitää varmasti opetella latvomista.

 

IMG_8448

IMG_8450
Tässä mennään kasvualustojen testien merkeissä. Hyvää kasvua, vaikka alustat on hieman erilaiset, joihin on normaalisti totuttu.

 

IMG_8454
Kasvuolosuhteilla on merkitystä. Vasemmalla multatestiä varten kylvettyjä Aji Fantasyitä. Oikealla samasta erästä lähteneitä multatestin läpikäyneitä Fantasyitä. Air-Pot ruukussa tänä vuonna testissä perinteistä turvetta kookoksen sijaan.

 

IMG_8470 IMG_8471
IMG_8472
Tomaattien suhteen ei mennä mitenkään loisteliaasti. Koulintoihin asti tomaatit olivat hyvävointisia ja näyttivät kaiken puolin normaaleilta taimilta. Koulinnan jälkeen alkoi omituinen näivettyminen ja tomaatit kuihtuivat ja surkastuivat olemattomiksi. Koulinnassa käytettiin tuttua turvetta, mutta jokin meni pieleen. Juurikasvu oli heikkoa ja ehkäpä koulinta vain oli liian stressaava taimille. Uudet siemenet kylvettiin pikapikaa 9.3 ja viikon päästä näkyikin ensimmäisiä itäneitä. 17.3 näkymä oli tämä. Nyt yhdessä ruudussa on yksi siemen ja multana Biolanin Siemen ja taimimultaa. Taimikasvatusta yritetään nyt vauhdittaa tekemällä kasvatus multatestiä varten kyhätyssä laatikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...