maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen näkymiä kasvihuoneesta

[Group 27]-IMG_9144_IMG_9149-6 images

Lähes viikko takana kasvihuoneviljelyä ja säät ovat suosineet kasvua. Kasvua on tapahtunut jopa siinä määrin, että uudelleen ruukutuksiin oli jo hyvä tarttua. Uudelleen ruukutukset pyrittiin tekemään mahdollisimman suuriin ruukkuihin, mutta suurin osa ruukkukannasta on viisilitraista, joten valinta oli melko pakollinen. Pohjalle tehtiin erikseen ravinteikas varastolannoite-turveseos. 1/4 tilavuudesta, pohjalle, laitettiin varastolannoitettua Kekkilän 620 white turvetta, jossa oli 1/4dl kanankakkaa ja 1/4dl puutarhalannoitetta.

IMG_9150

Varastolannoite on lannoite, joka antaa ravinteita hitaasti kasvin käyttöön ja on siten muun lannoituksen tukena. Olen kehittänyt itselleni kymmenen litran säännön varastolannoituksen suhteen. 1dl lannoitetta  jokaista ruukun kymmentä tilavuuslitraa kohden. Varastolannoitteena olen käyttänyt Biolanin Luonnonlannoitetta (4-1-2), joka koostuu kanankakasta ja merileveästä. Tämän rinnalle olen ottanut Kekkilän Luonnonmukaisen Puutarhalannoikkeen (5-1-5), joka koostuu elintarviketeollisuuden eloperäisestä prosessijätteistä, kuten soija- ja rypsirouheesta.

C. Pubescensit jaettiin hieman toisin ja osa päätyi jopa yli 20 litran purkkeihin ja osa 5 litran amppeleihin. Rocotojen suhteen osa tulee päätymään ulos kelien niin salliessa ja osa varmasti jäävät kasvihuoneeseen. Aika näyttää mitä noille tehtään. “Pubejen” kanssa käytin myös varastolannoitusmetodiani, joskin annostus oli lannoitetta 2dl per 10 litraa. Viime vuonna reilu lannoitus sai kasvit kasvamaan ja tuottamaan runsaan kukinnon.

 IMG_9176

IMG_9164

 

Tomaattien osalta näkymät ovat hyviä. Erikoislajikkeet ovat vähän heikkoja, mutta pientä piristymistä on havaittavissa. Nähtäväksi kuitenkin jää saadaanko niistä satoa tuottavia yksilöitä.

IMG_9179

IMG_9174

IMG_9171

 

Pieneksi harmiksi C. Rhomboideum imaisi ansarijauhiaisia samalla ikkunalla talvehtineesta pasuunakukasta. Mielenkiintoinen tuholaistuttavuus, johon ei ole aikaisemmin tullut törmättyä. Liima-ansa kerää tehokkaasti lentävät valkoiset kärpäset, mutta jäljelle jäänyt kanta tuntuu istuvan sitkeästi puskassa. Rhombo tuli käsiteltyä ensin Spruzitilla ja sittemmin Calypsolla.

IMG_9151 IMG_9158

 

NFT-kourun suippopaprikat ottivat mahtavat palovauriot, vaikka kasvihuoneessa on kaksinkertainen muovitus ja harso. Missään muualla vastaavia vaurioita ei näy, joten ongelman aiheuttaja saattaakin olla Jaakontaika - Alg-A-Mix sekoitteessa jota olen hieman suihkutellut kasveille. Voi nimittäin olla etteivät nämä taimet kestäneet alkoholia lainkaan.

IMG_9178

 

Ja sekalaisia kuvia…

IMG_9156

IMG_9141

IMG_9166

IMG_9161

IMG_9160

IMG_9169

IMG_9136

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...