keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pettymyksen kukka

Kausi sisältää jälleen uusia lajikkeita ja tällä kertaa yritin varmistella lajikepuhtauksia tekemällä siementilaukset siemenmyyjältä. Kauden ensimmäinen kukka aukesi 23.3 ja lajike oli Aji Escabeche. Pahaksi pettymykseksi kukka ei muistuttanut sellaista jollaista sen olisi pitänyt muistuttaa. Baccatum-suvun edustajalla on kukan terälehdissä keltaiset merkit, jotka tältä kukalta puuttuu. Kukka on tällaisenaan puhdas Annuum-suvun edustaja. Kyseessä on mitä ilmeisemmin ristipölyttynyt lajike tai sitten kyseessä on kokonaan väärä kasvi.

Kun hakee kokemuksia samasta siementoimittajasta, vastaavia juttuja alkaa tulla vastaan melkoisesti. Lähetin Semillas la Palmalle asiasta reklamaation jo 1,5 viikkoa sitten, mutta mitään vastausta ei ole sieltä suunnasta kuulunut.

Edulliset siemenet kostautuvat ja vastineeksi sain myös jotain joka ei vastaa Suomen siemenkaupan totuttua tasoa. Arpapeli suhteessa heikkoon itävyyteen on sellainen yhtälö johon en voi antaa suositustani. Semillas jää tältä osalta ainakin itseltäni kertaluontoiseksi kokeiluksi, jollei jotain ihmeitä tapahdu. Tämä ei ollut ainoa lajike Semillaksen siemenkaupasta, joten pettymyksiä saattaa olla edessä enemmänkin.

IMG_8480

 

Koska siitepölyä oli tässä kukassa runsaasti, päätin hieman auttaa pölyttymisessä sormeilemalla kukkaa. 30.3 huomasinkin kukan jatkaneen kehitystä ja taimien keskeltä pilkottikin podin alku. Mielenkiinnolla seurataan mitä tästä seuraa. Aji Escabechen pitäisi olla hyvin lähellä Aji Amarilloa. Aji Amarillo oli listallani kauden yhdeksi lajikkeeksi, mutta kallistuin lopulta Escabechen puoleen sen pienemmän kasvattajakunnan takia.

IMG_8582

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa tosiaan, että minkänäköinen podi sieltä kypsyy. Harmi, että kasvi ei ollut sitä, mitä tilasit. Mulle kävi samalla tavoin viime vuonna, jotain thai-tyyppistä pitkää puikulaa odotin (nimi jo unohtunut), sain ylöspäin tiukassa nipussa kasvavaa versiota. Ihan ookoo sinänsä, mutta kyllähän sitä siementä valitessa jotain ajatuksia ja toiveita lopputuloksesta liikkuu.

    VastaaPoista
  2. Ajatus oli itsekin tilata tuolta Semillaksesta joitain harvinaisempia siemeniä mutta kun youtubesta katsoin niitä tuulitunnelivideoita, jätin suosiolla tilaamatta. Pepper King ilmoittaa suoraan ettei ole takeita että olisi 100% puhtaita mikä on ihan reilua.

    Joskus harrastelijoilta saa takuulla puhtaampia siemeniä jos se harrastelija jaksaa nähdä vaivaa. Ja sitten on niitä harrastelijoita jotka ei asiasta niin välitä...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...