lauantai 20. joulukuuta 2014

Mausteilla makua – sis. alennuskoodin!


10003734_671845739557579_1739320518388360198_o
Saat ilmaisen postituksen jokaiseen tilaukseen, jonka arvo yli 20€ alennuskoodilla.
Lisää tilauksen yhteydessä Coupon Code kenttään: Chilitunari ja saat toimituksen kuluitta.

IMG_1994
Suomessa maustamisella on melko lyhyet juuret ja mausteiden käyttöä useasti karsastetaan. Monien ruokaohjelmien myötä maustamiseen on alettu suhtautumaan avarakatseisimmin. Mausteet ikävä kyllä maksavat ja ovat aina maksaneet. Monet maustevalmistajat myyvät kohtuuhintaisia valmiita mausteseoksia. Mutta mitä näillä seoksilla saa aikaan… makua?
Ei, lähinnä suolaa. Mausteseoksien etiketit kannattaa tutkia huolella jos haluaa tietää mitä tuote oikeasti sisältää. Pahimmassa tapauksessa mausteseos voi sisältää jopa yli 60% suolaa.
Suolattomia mausteseoksia löytää, mutta ei kovin helposti. Yksi vaihtoehto on kasata mausteseokset itse. Pitkällisen etsinnän jälkeen löysin maustekaupan Englannista, jossa mausteet olivat laadukkaita, tuoreita ja edullisia. Mukavaa, oli myös eri pakkauskoot. Ennen ostoksia tein hintavertailuja muutamassa täkäläisessä kaupassa ja monesti hintaero oli maustekauppa Chillies on the Webin eduksi. Vaikka nimi viittaa chileihin, on kaupasta löydettävissä myös muitakin mausteita.
Paljon tuntemattomia mausteita ja jotain tuttujakin. Ostoskori täyttyi nopeasti ja pian olikin jo tehtävä karsintaa pysyäkseni budjetissani. Moni mauste päätyy kokeiluun puhtaasti mielenkiinnosta ja osa vanhan tunnettavuuden takia. Toimitus oli ällistyttävän nopea. Se lähti parin tunnin sisällä tilauksesta ja saapui Suomeen seuraavan päivän iltana. Vietettyään päivän postin ulkomaanterminaalissa paketti saapuikin jo sitten tätä seuraavana päivänä lähipostiin. 4 päivää tilauksesta ja vieläpä vuoden pahimpaan ruuhka-aikaan, jouluna. Nopeaa!

IMG_1997
Mausteseoksia. Kuten tarkemmat varmasti huomaamat, osa näistä sisältää suolaa. Nämä onkin tilattu lähinnä kokeilumielessä joista on tarkoitus hakea inspiraatiota omiin sekoituksiin. Kuvassa myös mukana viismauste (Chinese 5 Spice) joka on yleisesti käytetty mauste Itä-Aasialaisessa keittiössä.
IMG_2002
Jauhettua laakerinlehteä (Bay Leaves Ground), mustapippuria (Black Pepper) ja muskottipähkinää (Nutmeg Ground). Mustapippuri on pippuria, kun taas maustepippuri (Allspice Ground) on todellisuudessa myrttipensaan hedelmä.

IMG_2003
Jauhettuja mausteita sekoituksia silmällä pitäen. Sipulijauhe (Onion powder), korianteri (Coriander ground), tähtianis (Star Anise Ground, kumina (Cumin Ground) ja fenkoli (Fennel Ground). Vaikka mausteiden käyttötarkoitus olisi hieman epäselvä, avustaa sivusto löytämään sopivan käyttökohteen. Omiin mausteseoksiin voi hakea vinkkiä myös täkäläisistä tuoteselosteistakin.

IMG_2010
Hieman eksoottisempi setti. Sarviapila (Fenugreek Ground), sitruunaruoho (Lemon Grass Powder), limenlehti (Lime Leaf Powder), punajuuri (Beetroot Power) ja pippuriruutapuu (Sichuan Flower Pepper Red) edustavat Aasialaisen keittiön mausteita. Erikoisia, mutta erittäin käytettäviä ja riittoisia.

IMG_2008
Aitoja makuja Meksikosta. Sitruunasavikka (Epazote) kuulostaa lähinnä rikkaruoholta, mutta edustaa perinteistä meksikolaista maustetta. Oregano (Mexican Oregano) on täällä hyvinkin tunnettu pizza mauste, mutta niitäkin voi olla hyvinkin erimakuisia. Tämä ainakin oli parasta oreganoa jota olen koskaan maistanut.

IMG_2005
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tilaukseni mausteet. Timjami (Thyme Cut) on mauste jota löytyy kyllä omasta puutarhasta mutta vähäsatoisuuden takia sitä ei tahdo juurikaan kertyä. Viimeisenä on seos joka on ostettu jo ensikauden säilöntöjä silmällä pitäen. Eli siis säilöntämausteseos (Pickling Spice Mix).
Tässä siis omat ostokseni. Painoa lähetyksellä oli lähes 2,1kg ja läjän hinnaksi tuli 50€.
En voi kuin suositella piipahtamaan tässä maustekaupassa. Voin taata uskomattoman maku- ja hajuelämyksen. :)

5 kommenttia:

 1. En löytänyt sivuilta maksuvaihtoehtoja. Käykö paypal?

  VastaaPoista
 2. Tilasin kokeeksi juttusi perusteella. Halvat hinnat, nopea toimitus ja ennen kaikkea todella hyvän makuisia mausteita. Voimakkaita ja aromaattisia. Tämän jälkeen ei meiraa tartte enää ostaa.

  VastaaPoista
 3. Hei Jukka! Do you still sellig this products?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, I never have sold anything.
   I only offered discount code long time ago for my blog readers.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...