perjantai 2. tammikuuta 2015

Loput chilit ja paprikat itämään

Kun ensimmäinen kylvön chilit saatiin koulittua eteenpäin ja kasvatuslaatikkokin kasattua pystyyn, oli aika kylvää toinen ja viimeinen setti.

Toisessa setissä on hieman nopeampia kasvajia ja se lähinnä koostuukin C. Annuumeista. Normaaliin aikatauluun nähden olen tasoissa tai viikon jäljessä. Nämä voisi toki kylvää hitusen myöhemminkin, mutta en omista mitään superlamppuja enkä halua pyhittää sähkölaskuakaan niille, joten olen valinnut hieman pidemmän ja maltillisemman tavan kasvattaa.

Kausi tulee olemaan erittäin poikkeuksellinen aikaisempiin verrattuna. Nyt uusia kokeilulajikkeita on valtava määrä. Kauden piti olla chilitön, mutta niin se kurssi näyttää vaan kääntyvän chilivoittoiseksi paprikoiden määrästä huolimatta. Toki unkarilaiset paprikat ovat pääosassa ja saavat parhaimmat paikat kasvihuoneesta.

IMG_2151

Toiseen kylvösatsiin meni myös muutama jotka eivät itäneet ensimmäisessä satsissa. Tälläisiä oli omat risteytykset “Rantasy” (Ramiro x Aji Fantasy) ja Fatalii x Aji golden. Lisäksi itämättömät Scotch Bonnet MoA ja Charapita.
Uutena kylvönä erittäin hidas Rocoto P360. Tässä massiivisesta rocotosta onkin hauska katsoa miten se ehtii tällä kaudella satoamaan. Kylvöpäivähän oli 1.1.2015.

Edellisten lisäksi aivan uutena kasvatuslistalle tipahti uusia lajikkeita:  Cabaça Roxa, Aji Valentine (PI 260549), Santa Rosa Blanco, Urfa Biber, Shepherds Ramshorn, Romanian Sweet, ja Sweet Apple Hungary. Ja jottei lajikkeet lopu kesken, on näiden päälle pari villiä ja lisääkin on näillä näkymin vielä tulossa.

Toisen siemensetin myötä testasin myös alkuliotusta teen sijaan gibberelliinihappossa. Aiheesta lisää myöhemmin, kunhan saan “kenttätestit” valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...