sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Helmikuun alun kuulumisia

Tammikuu viuhahti ohi ja taimet alkavat olla hyvällä mallilla. Pientä jarrutusta kasvuun tekee jälleen oma hitaus. Aiemmin vanhemmat taimet piti tilanpuutteen takia siirtää sisäkasvariin veranalle. Koska sisäkasvari kokee hieman pientä päivitystä, puuttuu sieltä vielä valot. Kun ei ole valoa, en ole pistänyt sinne lämmitystäkään. Näin ollen taimet ovat olleet täysin ikkunoista tulevan valon varassa ja lämpötila on pyörinyt tuolla 12-13°C:n paikkeilla. Onneksi säät ovat olleet armollisia, koska tuo veranta reagoi kohtuullisen nopeasti ulkolämpötilan tippumiseen. Taimet ovat nyt olleet kaksi viikkoa hämärässä ja viileässä.

IMG_2608

Sisäkasvarissa on myös viime kauden Turbo Pube Red talvehtimassa. Sillä on ollut rankkaa minimaalisen valon takia, mutta uskoisin tilanteen helpottavan alkaneen helmikuun myötä. Yhden ansarijauhiaisen siittä bongasin. Toivottavasti niistä ei tarvitse murehtia tällä kaudella.

IMG_2605

 

Taimiarkussakin menee hyvin. Kaksi viikkoa on tehnyt kasvua ja pian on aika siirtää nämäkin kasvit isompiin purkkeihin ja samalla sisäkasvariin.

IMG_2599


Ensimmäinen tomaattierä on noussut pinnalle hienosti kuluneen kahden viikon aikana. Pian ne pitää siirtää viileään ja valoisaan paikkaan. Tänä vuonna tomaatit näyttävät taimiarkun ansiosta kehittyvän huomattavasti paremmin kuin viime vuonna. Vielä kun saisi tuon Kauppapuutarhan tomaatin viljelyoppaan luettua…
 
IMG_2591


Kiinalaisena heräteostoksena lihansyöjäkasveja. Joitain loukkumaista pitäisi tulla. Hyviä vinkkejä olen löytänyt Petokasvit blogista.

IMG_2595


Ja kylvöjä. Niiltä ei nähtävästi voi välttyä. Vannotin tuossa aikaisemmin jo, että ei enää chilejä. Mutta niin siinä vaan kävi, että taas meni jotain kasvamaan. Jokainen kun haluaa nähdä lähettämiensä siementen kasvavan isoiksi puskiksi. Uusina lajikkeina Wartyx, Chocolate WTF (Choccywhathafah), Kraken Scorpion ja Brown Moruga. Nämä nyt tiettävästi kaikki C.chinensejä. Samalla myös muutamia uusintakylvöjä nopeista lajikkeista joiden olisi pitänyt jo itää. Samalla kylvöllä myös kerrottua ja kertomattomia riippapetuniaa.
 

IMG_2598


Ja sitten pari toivotonta tapausta. Ensiksi Bhut x P.D.N (Neyde), jonka istuin. Siis en istuttanut, vaan istuin päälle. Tapaus juontaa parin viikon taakse, jolloin siirsin isommat taimet sisäkasvariin. Tuolloin taimet olivat matalampien telineiden päällä. Meinasin alkaa teippaamaan seinän muovissa ollutta reikää ja menin kyykkyyn. Iso perse sitten menikin ahtaassa sisäkasvarissa tämän taimen päälle ja se tietysti katkesi. En heittänyt taimennysää kuitenkaan pois, vaan annoin olla. Kun mitään ei tapahtunut suuntaan tai toiseen, toin sen takaisin taimiarkkuun. Nyt siinä on elpymisen merkkejä nähtävissä.

Toinen surullinen tapaus on oma risteytys Fatalii x Aji golden. Tämä on ainut itänyt siemen ja tietysti siemenenkuori jäi erittäin tiukasti kiinni. Poistin siemen neljä päivää sitten melko väkisin. Nähtäväksi jää tuleeko tästä mitään. Itse olen skeptinen tämän suhteen.

IMG_2597 IMG_2612

2 kommenttia:

  1. Lihansyöjäkasvista petuniaan, ja monta muuta siinä välissä, sulla on laaja skaala:D

    VastaaPoista
  2. Onhan täällä aina ollut, mutta niistä ei vaan ole tullut kirjoiteltua. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...