sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Purkituksia ja koulintoja

IMG_2669-001

Sisäkasvihuone rullasi varsinaisesti käyntiin ja toisen kierroksen chilit ja paprikat pääsivät ruukutuksen myötä suurempiin ruukkuihin.

IMG_2682

Vaikka taimet olivat päälisin puolin hyvännäköisiä, pieniä ongelmia kuitenkin oli. Taimia nimittäin vaivasi juurettomuus. Vaikka turve oli pohjaan saakka kosteaa, saattoi kuivuus olla osatekijänä pohjan juurettomuuteen. Alussahan laitoin patolevyn kennoston alle, jotteivät juuret lähtisi vaeltelemaan kennostosta kennoston alle, kuten yleensä minulle on käynyt. No nyt juuria ei tosiaan ollut pohjareiästä pilkottamassa, mutta ei tosin edes pohjan lähettyvilläkään. Ainakin nyt purkitettujen taimien alle pitää laittaa kosteutta pitävää kastelumattoa.

Osa taimista kärsi vielä jonkin sortin ödeemasta. Tähän voisi kuvitella syylliseksi kosteuttavan ultraäänisumutinta, mutta se ei ole ollut käytössä enää useampaan viikkoon. Vaikka ylimääräistä kosteutta ei ole erikseen tuotettu, on kosteusmittari ollut useasti 70% tienoilla. Lämmin ja kostea olosuhde on todennäköisesti ollut omiaan luomaan haihdutus ongelmia joillekin taimille. Tilanne varmasti helpottuu taimien osalta kunhan ne pääsevät ilmavampaan sisäkasvihuoneeseen.

IMG_2678


Uudelleenruukutukset tehtiin 12cm purkkeihin. Turpeena käytin tällä kertaa Belindan Puutarhaturvetta. Belindan puutarhaturve on itselle uusi tuttavuus. Säkkinä kivempi käsitellä kuin iso paali. Katsotaan kauden mittaa miten tämä käyttäytyy.

IMG_2683-001
IMG_2708 IMG_2703 IMG_2705

IMG_2712Idätys ja taimiarkusta vapautui mukavasti tilaa ruukutuksen ja poissiirtojen myötä. Niinpä tomaatit päätettiin koulia ensin erillisiin purkkeihin, mutta lopulta ne päätyivät vielä kennostoon jossa toisessa päässä oli muuta chili. Tomaatit olivat saaneet hieman turhaa pituutta, joten ne aseteltiin hieman vinoon uuteen purkkiin. Vinolla asennolla tomaatin taimet saatiin hieman syvempään. Taimiarkusta on nyt syytä hieman laskea lämpöjä, joka estää taimien turhan venymisen.

IMG_2710

IMG_2718

Ja tulihan sitä muutama kylvökin tehtyä. Nyt itämässä loput tomaatit. Viikolla kylvöön meni muutamia yrttejä, joista rosmariinia päätettiin myös kokeilla ruukussa. Kokeiluksi voitaisiin myös laskea mansikka, jonka siemenet on nypitty suoraan hedelmästä.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia kylvöjä siellä, toivottavasti mansikat itävät! Kylvin viime kesänä ekan kerran mansikkaa, kuukausimansikkaa ja istuttelin taimista reunuksen yhteen penkkiin. Muutamalla kukalla jo kukkivatkin syyspuolella, mutta jännä nähdä tuleeko niihin koskaan mansikoita. Kyllä nämä puutarha puuhat on sitten niin kivoja, aina jotakin odottamista:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...