perjantai 14. elokuuta 2015

LEPAA 2015

Lepaan messut piti jättää tämän vuoden osalta väliin, mutta niinpä ne tuli taas jälleen kerran nähtyä. Viheralan ammattilaisille suunnattu Lepaa-messut järjestetään vuosittain HAMK/HAMI Lepaan yksikössä Hattulan Lepaalla. Viime vuoden messuihin verrattuna messualue oli suunnilleen samankokoinen, mutta näytteilleasettajia oli huomattavasti vähemmän. Viime vuoden juhlavuoteen verrattuna järjestyksessään 51. näyttely jatkoi perinteitä olemalla tänä vuonna konepainotteinen. Viherpuoli loisti siis tänä vuonna poissaolollaan ja jätti suuren loven esitteillä oleviin tuotteisiin ja palveluihin. Sää avajaispäivänä oli suosiollinen, mutta messuvieraiden vähyys tuntui jopa hieman oudolta.

 LEPAA2015

Messut on suunnattu ammattilaisille ja se tarkoittaa harrasteviljelijälle ja bloggaajallekkin usein kylmää kyytiä. Innolla paikalle pompsahtaneet myyjät lopettavat puheen nopeasti ja kääntävät selkänsä tylysti huomatessaan ettei tuotetta kiinnostuksissa katsonut kävijä olekaan potentiaalinen isolla rahalla ostava mahdollinen asiakas. Iloksi on toki hieno huomata poikkeuksia ja toiset kertovatkin innolla omista tuotteistaan, vaikka suoraa asiakassuhdetta ei olisi näkyvissäkään.


IMG_5249


Messukutsun esitti Europeat Oy, joka tunnetaan paremmin belinda tuotemerkistä. Belindan ständi oli pääkohde. Ei siksi, että turve olisi muuttunut joksikin uudeksi erikoistuotteeksi tai muuksi ihmetuotteeksi, vaan täältä kuulee alan kuulumiset ja tulevaisuuden näkymät. Pitkän turinatuokion jälkeen kauden viljelykuulumiset oli vaihdettu ja pääuutiset oli kuultu. Harmikseni kuulin ettei turve ole vieläkään syrjäyttänyt kuluttajapuolella multaa. Mullan maine parhaana kasvualustana lienee juurtunut monien mieliin ammoisista mainoksista ja multa edustaa monelle edelleen sitä ainoaa oikeaa kasvualustaa. Omien kokemustenkin perusteella, multa ei vain ole niin hyvä kasvualusta kuin turve. Itse ainakin haluan turpeeni tuoreena, enkä maatuneena multana, josta kaikki turpeen edut ovat kaikonneet. Tällä saralla on siis vielä paljon työtä tehtävänä.


IMG_5252-001

Nutriforte Oy:n esittelypaikka on pieni, mutta kävijämäärä on kuitenkin suuri. Nyt kohdalle osui sopiva rako ja pääsin juttelemaan lannoitteista. Vaikka tällä kaudella Nutriforten tuotteet ovat käytössäni melko marginaalisesti, pitää muistaa, että kiinnostukseni aktiiviseen lannoittamiseen ja lannoitteisiin lähti liikkeelle juuri Nutriforten Tomaatti- & Mansikkaravinne ja Typpi- & Kalsiumravinne tuotteista. Nykyisin käytössäni olevat lannoitteet olisi helposti korvattavissa ammattikäyttöön suunnatuilla Hyperflex-lannoitteilla. Hyperflexit eivät olleet ainoat kiinnostavat lannoitteet ja pitkäaikaisvaikutteiset Multicote-lannoitteet olivat myös hyvin mielenkiintoisia. Multicotesta olenkin kuullut paljon hyvää toisaalta ja se saattaisikin olla erittäin potentiaalinen varastolannoitteenlähde. Nythän olen käyttänyt eloperäistä ja typpipitoista varastolannoitusta, joka ei enää tällä kaudella täysin vastannut toiveitani kasvun kehityksen suhteen.

IMG_5250

Hankkija Oy/Argimarketin esittelyssä oli uusi sortimenttivaltaus. Uutena alueena on puutarhapuolen kastelujärjestelmät. Niiden sisäänajo lähtee liikkeelle Turun Argimarketista, johon tulee tukkuvarasto. Muut Agrimarketit ottavat valikoimaa vähitellen oman alueensa tarpeen mukaan. Tällä hetkellä tuotteita lisätään järjestelmään ja myöhemmässä vaiheessa kaikki tuotteet löytyvät nettisivuilta hintoineen. Hintojen luvattiin olevan kilpailukykyisiä, jopa harrastelijoille. Panostus ammattipuutarhureihin ulottuu oman maahantuonnin kautta myös kasvisuojeluaineisiin, kuin myös lannoitteisiin. Myös biologiset torjuntaeliöt ovat mukana laajentuvassa valikoimassa.

IMG_5251

IMG_5245
IMG_5241
IMG_5242
IMG_5240
IMG_5238
IMG_5248
IMG_5244

2 kommenttia:

  1. Oliko nuo kasvarin ikkunat suodattimella varustettuja?

    VastaaPoista
  2. Jonkin sortin suodattimet lienee kyseessä. Olettaisin, että kyseessä on poistoilman poistoluukut. Modernimmissa kasvihuoneet ovat suljettuja järjestelmiä, joissa kaikki sisään otettu ilma suodatetaan ja tarvittaessa jäähdytetään. Tuohon Lepaan ammattikoppiin ei edes pääse tauti- ja tuholaisriskin takia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...