keskiviikko 12. elokuuta 2015

Sipulien nosto

Keväällä olin innoissani sipulien nopeasta juurtumisesta esikasvatuksen myötä. Samaan aikaan vappuna esikasvatettujen sipulien kanssa laitettiin myös sipulia ilman esikasvatusta. Jonkin aikaa näytti siltä, että esikasvatetut sipulit kasvavat todella nopeasti, mutta pian tilanne tasaantui. Esikasvatetut tai pikemminkin esijuurrutetut istukassipulit jymähtivät paikoilleen ja kasvu hiipui. Tähän syynä saattoi olla kylmä maa tai heikot kelit. Kasvu jatkui myöhemmin, mutta siinä vaiheessa suoraan peltoon laitetut istukassipulit olivat hieman jo kuroneet kaulaa kiinni. Nyt alkusyksystä voidaan todeta, ettei esijuurutus näy sipuleissa mitenkään. Molemmat kun ovat samankokoisia. Nyt sipulit nostetaan jo kuivumaan ja myöhemmin kuivuttuaan varret kierretään irti ja sipulit varastoidaan.

IMG_5203

IMG_5205

IMG_5207

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesä oli yleisesti ottaen huono. Sipulit kuitenkin menestyivät hyvin. Niiden lisäksi punajuuret ovat olleet todella hyvässä kasvussa ja harvennuksista huolimatta ovat kasvaneet toisiinsa kiinni. Purjo on myös hyvällä mallilla, joskaan ei aivan huippu koossa.
Perunaa tulee ja on jo tullut hyvin. Tosin perunan varret mustuivat sateiden ja niihin iskeneen sienitaudin johdosta. Kurpitsaa ei nähtävästi tule tänä vuonna lainkaan, kasvit kun vasta nyt heräilevät kasvamaan satoamismielessä kesän kituuttamisien ja ravinneongelmien johdosta.

IMG_5209

IMG_5223

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5210

IMG_5211

IMG_5227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5228

IMG_5229

IMG_5230

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5232

IMG_5234

IMG_5233

IMG_5235

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...