perjantai 1. tammikuuta 2016

Kausi 2016 alkoi idätyksillä

Tästä se sitten taas lähtee, nimittäin uusi kausi. Kausi tulee olemaan poikkeuksellinen verrattuna moniin aikaisempiin kausiin ja tämän kauden tavoitteena on tehdä asiat yksinkertaisemmin ja toivon mukaan vähemmän stressaavasti. 

Viime kaudella lajikekirjo oli valtaisa ja myöskin kirvat tuottivat päänvaivaa. Noh, kirvoista ei voi tietää, mutta kauden uusilla järjestelyillä niiden torjunta saattaisi olla helpompaa. Nyt lajikemäärää on pudotettu todella rutkasti, joka tuonee todella paljon helpotusta.
Kauden teemana on tuottaa vain paprikajauhetta ja itämään laitettiin vain lajikkeita joista onkin hyvä tehdä paprikajauheita. Toki kauden lajikkeet maistuvat tuoreeltaankin fantastisilta.Kausi rakentuu täysin uusitun kasvihuonekokoonpanon ympärille ja tämä tarkoittaa kiinteää 37 ämpärin ratkaisua. Näistä 3-5 varataan kurkuille, joten paprikoille ja chileille jää 32-34 kasvupaikkaa. Päälajikkeina Criolla de Cocina ja Kalocsai Merevszárú 622 (M622). Näitä on puskia on tarkoitus saada 14+14. Lisäksi täydentävinä lajikkeina Space Chili Big Bang, Aji Verde ja Urfa Biber. Lopulliset puskamäärät jää kuitenkin myöhäisemmälle päätökselle, mutta suuria heiluntoja määrien kanssa ei voi tehdä.Tämän vuoden idätyksiin käytin Kekkilän kasvusäkin sisältöä. Se koostuu turpeesta ja kookoksesta. Kuivan harkonaineksen turvotin yön yli lannokevedellä, jossa oli Kekkilän Superex Turvetta (1dl/10%) ja Yaran Calcinittia (1dl/10%). 10 litraan sekoitettuna vahvuus oli n. 2,5mS/cm (EC) ja typpi-kalisuhde 1:1. Kookoksen määrää tuotteessa ei ole kerrottu, mutta silmämääräisesti suhde vaikuttaa korkealta ja seoksesta myös tuli voimakas kookoksen haju, joka on monelle tuttu joka on kookostuotteita aikaisemmin turvotellut.
Lisäsin seokseen myöskin perliittiä tuomaan ilmavuutta.

Näin polkaistiin kausi 2016 käyntiin. Aloitus on tavanomaista myöhäisempi, mutta toivottavasti se etenee vauhdikkaasti ilman turhia takapakkeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...