torstai 14. tammikuuta 2016

Nutrifortella taimien kimppuun

Taimet alkavat saada nyt kokoa. Kylvöstä on kulunut kaksi viikkoa ja itämisestä viikko. Pari kastelua pelkällä vedellä on nyt takana ja mielestäni nyt alkaa olla aika siirtyä lannoiteveden käyttöön. Miettisin hetken minkälaisella yhdistelmällä aloitan lannoittamisen ja päädyin kokeilemaan kahta yhdistelmää.

IMG_1601-5535RAW

Koska ehtisin nimeämään otsikon jo Nutriforten riemuvoitoksi, niin kasaan taimilannoitukseni sitten vain Nutriforten lannoitteista. Starttilannoite lienee useammalle tuttu, jota on tarkoitettu käytettäväksi pienten taimien ja ruukutusten yhteydessä. Sen fosfori auttaa juurten kehityksessä ja siten vahvistaa taimia. Annettava annos pienille taimille on 1/4 teelusikallista (n. 1g) kahteen litraan.

nutristartti_etu nutristartti_taka


Toinen lannoitukseni tulee olemaan jo paljon monimutkaisempi. Päädyin siihen kaivelemalla kaappien kätköistä eri lannoitteita ja testailemalla määriä lannoitelaskurissani, pääsin haluamaani lopputulokseen.

Setti koostuu Nutriforten Starttilannoitteesta, Nutriforten Kastelulannoitteesta, Nutriforten Typpi & Kalsium ravinteesta ja Nutriforten Hyperflex 8-S lannoitteesta. Suhde on näille eksoottinen 5g, 2g, 0,4g, 0,2g / 10 litraan. Määrät ovat kyseenalaisen pieniä ja tämä herkästi altistaa turhille epätarkkuuksille. Kun lannoitteet ympätään kasaan ja lasketaan ravinteet yhteen, päästään mielenkiintoiseen N-P-K suhteeseen. 90-90-90mg/l, eli 1:1:1. Arviollinen EC on 1mS/cm, joka on sellaisenaan sopiva taimien ensilannoituksiin.

Vastaavasti 1g/2 litraan pelkkää Starttilannoitetta tuottaa tuloksen 58-74-48mg/l. Starttilannoitteen typpi-kali suhde on typpivoittoinen 1:0,83.

nutristartti_taka Nutriforte - 2 Typpi & Kalsiumravinne Nutriforte - Hyperflex-8S Nutriforte - Kastelulannoite
Nutriforte Starttilannoite Nutriforte Typpi & Kalsium ravinne Nutriforte Hyperflex 8-S (kuva: Sami's Arctic Growings) Nutriforte Kastelulannoite

Mahdollisten erojen (jos sellaisia tulee) pitäisi alkaa näkyä melko pian tai viimeistään kun päästään itse koulintaan käsiksi.

IMG_1601-5534RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...