keskiviikko 6. tammikuuta 2016

OLW, Open Live Writer

Googlen Blogger blogipalvelu ja Windows Live Writer ovat eläneet omaa elämäänsä jo vuosia. Live Writerin osalta ei ehkä voida puhua niinkään elämisestä, kun elinkaari on edennyt omalla painollaan vuoden 2011 ja 2012 ohjelmistoversioista. Yhteensopivuusongelmat ovat tuottaneet harmaita hiuksia lähinnä Bloggerissa blogiaan pitäville blokkareille. 11.12.2015 Google kuitenkin päätti pitkään venytetyn tuen Windows Live Writerille ja kyseisestä päivästä lähtien WLW ei ole pystynyt kirjaantumaan Bloggerin järjestelmään. WLW on tästäkin huolimatta toimintakuntoinen muiden blogipalveluiden kanssa ja ohjelma on edelleenkin ladattavissa Microsoftilta.

Clipboard01 Clipboard02

Itse alkuperäisestä Live Writerista on julkaistu avoimen lähdekoodin ohjelma, Open Live Writer. Open Live Writer jatkaa siittä mihin Windows Live Writer jäi. Olen hieman skeptinen tämän ohjelman kehitykseen, mutta toivon ohjelman kehittyvän vielä Windows Live Writeria paremmaksi bloginjulkaisutyökaluksi. Ainakin aiemmin tuskaa tuottanut Bloggeriin kirjautuminen on jäänyt historiaan ja omiin blogeihin pääsee käsiksi pelkillä hiiren napsautuksilla.

capture_002_05012016_173805 capture_004_05012016_173841 capture_005_05012016_173859


Tätä kirjoittaessa oikeikirjoituksen tarkistus ei toimi lisenssien päättymisen johdosta. Tosin tarkistuksen sanotaan toimivan Windosws 8:ssa, mutta Windowsin sisäänrakennettu tarkistus ei tunnu toimivan ainakaan Windows 10:ssä. Jos et ole poistanut vanhaa WLW:tä tai se on edelleenkin toiminta kuntoinen, kannattaakin kirjoittaa blogiartikkelit sillä ja vain julkaista valmis kirjoitus OLW:llä. Ohjelmat kun toimivat hienosti rinnakkain ja käyttävät jopa samaa kansiota kirjoitusten taltiontiin. Näin WLW:llä kirjoitettu artikkeli on heti aukaistavissa OWL:llä ja julkaisu käy napin painalluksella.


Clipboard01 Itsellä asennus meni hienosti Windows 7:lla ja blogin asetukset ja teema latautui täysin ongelmitta. Windows 10:llä lataus Bloggerista kuitenkin tökki, eikä blogin tuominen ja vieminen uuteen osoitteeseen xml-tiedostosta muuttanut asiaa. Toinen blogini kuitenkin latautui ja asentui hienosti myös W10:llä, mutta Chilitunari-blogin asennus kaatui aina viime metreillä lukuisista yrityksistä huolimatta. Yllätys oli kuitenkin suuri, kun testasin asiaa seuraavana päivänä ja myös kaatumista tuottanut blogi asentui ilman murheita. Nyt vaan toivotaan, että loistava työkalu pysyy vireessä ja julkaisemisen ei ole enää kuin itsestä kiinni. :)


http://openlivewriter.org/

http://www.hanselman.com/blog/AnnouncingOpenLiveWriterAnOpenSourceForkOfWindowsLiveWriter.aspx
http://www.mybloggertricks.com/
http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/writer-program/windows-live-writer-wont-connect-to-blogger/f3ae8ae5-f013-477b-b262-399430d29e28

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...