torstai 28. tammikuuta 2016

Taimet kasvavat kohisten

Kauden chilin taimet ovat nyt kolmiviikkoisia ja koulintakoko on hyvin pian käsillä. Koulitut taimet eivät tule enää mahtumaan akvaarioon, joten yritetään vielä lykätä koulintaa siksi aikaa, että saan taas veranan tyhjennettyä ja pystytettyä sinne sisäkasvarin. Luodaanpa sitä ennen katsausta tämän hetken taimitilanteeseen.

IMG_1601-5577RAW

Täytyy sanoa, että tänä vuonna näyttää kasvavan kaikkien aikojen parhaimpia taimia. Tästä varmaan suurin kiitos täytyy antaa pohjalämmitykselle, joka on pitänyt juuret lämpiminä niinäkin aikoina kun valot eivät ole antamassa lämpöä. Lämpö myös vaikuttaa paljon juuripotin kuivumiseen ja potit kaipaavatkin tämän tästä kastelua. Olen säätänyt pohjalämpöä aloitetusta 28°C:sta ensin 25°C:seen ja nyt säädin lämpöä jälleen alemmas 23°C:seen. En kuitenkaan kytke vielä tässä vaiheessa lämpöä kokonaan pois.

IMG_1601-5573-001

Taimia olen lannoittanut kahdella eri lannoitteella. Etummaiset kolme riviä ovat saaneet Nutriforten Starttilannoitetta ohjeen mukaan ja takimmaiset kolme omasta päästä säädetyn Nutriforten lannoitteista säädetyn sekoituksen. Erot alkoivat hahmottua aika nopeasti ja nyt ero alkaa olla jo ilmeinen. Nutriforte mix vie tällä erää voiton, joskaan juuriin kurkistamatta. Yksi eron syy saatta olla lannoitevoimakkuudessa, joka Nutriforten Starttilannoitteella oli 0,4mS/cm ja mixillä säädetty 1,0mS/cm. Puolestani erot tulivat siinä määrin jo esiin, että alan antamaan molemmille Nutriforten mixiä. Lähinnä siksi, että taimet menisivät koulintaan samankokoisina. Eturivissä olevilla on pientä kirittävää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...