sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Purkituksia ja tomaattien kylvö

Taimien koulinta on viivästynyt hieman sisäkasvihuoneen virittelyn johdosta.
Ajallisesti taimien kanssa ei olla mitenkään myöhässä, vaan akvaario alkoi vain olla hieman liian ahdas. Taimet olivat nyt neliviikkoisia ja kaiken kaikkiaan aikaa kului kylvöstä 5 viikkoa.

IMG_1602-5579RAW


Rakentamani lämpömatto Bilteman penkinlämmittimestä oli mielestäni erittäin hyvä. Se sai siemenet itämään nopeasti ja taimien kasvu oli myös virtaviivaista, koska lämmin alusta piti huolen myös yöajan lämmityksestä, kun valot olivat jo sammuneet.

IMG_1602-5581RAW IMG_1602-5584RAW

Juuristossa oli nähtävissä joitakin eroja Nutriforten Starttilannoitteella lannoitettujen ja Nutriforte Mixillä lannotettujen välillä. Voitto meni hiuksen hienosti tällä kertaa puhtaan Starttilannoitteen (0,4mS/cm) puolelle, vaikka Starttiakin sisältänyt Mixi (1mS/cm) kasvatti taimia taas nopeammin suurempaan kokoon.

IMG_1602-5588RAW


Kaikeksi yllätykseksi huomasin jo joissakin taimissa olevan kukkanuppuja. Tämä taitaa olla kohdallani uusi ennätys. Lannoitusta täytyy tässä vaiheessa voimistaa ja nostaa typen määrää, jotteivat kasvit jäisi kääpiökokoisiksi kukinnan alkaessa jo tässä vaiheessa.

IMG_1602-5594RAW

IMG_1602-5595RAW

 

 

 

 

 

 

 

 


 

IMG_1602-5590RAW

Tämän vuoden koulinnat tehtiin turpeeseen johon oli lisätty kookosta, perliittiä ja jonkin verran vielä merileväjauhetta.

Nyt kun sain lämpömaton tyhjennettyä, vapautui tilaa seuraaville idättelyille. Nyt vuorossa oli tomaatit. Tomaattien kylvö oli tänä vuonna 2 viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna. Myöhästetty aloituksen syynä oli viimevuotinen venahtaminen ja kasvun pysätyminen joka tapahtui kun hyvin kasvaneet taimet jouduttiin pitämään lämmitetyssä kasvihuoneessa ruukuissa liian pitkään ennen siirtoa lämmittämättömään kasvihuoneeseen. Lämmön puute niin ilmassa kuin myös turvepenkeissä sai kasvun pysähtymään liian pitkäksi aikaa. Todennäköisesti edessä on jälleen sama tapahtumasarja jos tomaatit itävät lämpölevyllä nopeasti  ja kasvavat vauhdilla hyvän valon alla.

IMG_1602-5598RAW

Tomaattilajikkeita karsittiin tällä vuodelle ja lajikkeiksi valikoitui: Moneymaker, Oxheart, Cereza Amarilla, Red Cherry ja Dunne.
Kennon täytteeksi laitettiin vielä muutamaan reikään hajakylvönä riippupetunioita. Jamboree, “roosa amppelipetunia” ja Double Cascade Burgundy Plum Vein F1 Hybrid.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...