sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kasvihuonekurkut itämään

Kurkkujen kanssa on aina ollut hieman arpomista siitä mikä olisi oikea aika laittaa ne itämään. Yleensä kurkut muistaa vasta kun kasvihuone on ollut jo hyvän aikaa käytössä. Kun kurkut saa kasvamaan kasvihuoneeseen, ollaankin sitten jo pitkällä kauden kanssa.
Tänä vuonna kurkut olivat aikaisemmin mielessä. Tästä kun on kasvihuonekauden aloitukseen pari viikkoa, ajattelin tämän olevan juuri sopiva hetki laittaa kurkut itämään. Ajoitus ei taatusti osu nappiin, mutta on tämäkin suunta parempaan ja aikaisempaan satoon.

Idätykseen meni siis kasvihuonekurkkua ja niiden on tarkoitus olla koko kausi kasvihuoneessa chilien ja paprikoiden kanssa. Lajikkeena Tasty Green. Joidenkin lähteiden mukaan se saattaa olla hyvinkin suurella todennäköisyydellä sama kurkku jota kasvatin viime vuonna kasvihuoneessa. Viime vuoden Kinesisk Slange (kiinalainen käärme) on kasvihuonekurkku, mutta joiden myyjien mukaan pitkä avomaankurkku kasvihuoneeseen. Tasty Green on varmasti jokin variaatio kiinalaisesta käärmeestä tai kierto rekisteröityjen nimien johdosta. Tähän saadaan varmasti jonkinlainen vahvistus kauden aikana.

20160313_193815

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...