torstai 17. maaliskuuta 2016

Nappiajoitus?

Lopetin chilien ja paprikoiden kukkien nyppimisen hieman alle viikko sitten. Siitä eteenpäin kukkia on ollutkin kiitettävästi. Tänään huomasin myös ensimmäiset poditkin. Nyt kasvihuonekauden aloitukseen on suunnilleen viikko ja ajoitukseni näyttää osuneen nappiin. Kukinta kiihtyy ja hedelmiäkin alkaa kehittyä. Juuri tätä suunnittelinkin! Viikko kasvihuoneessa ja sitten edessä on lopulliset ruukutukset 13 litran ämpäreihin.

IMG_1603-5750RAW
Tämä vuosi näyttää hyvältä. En osaa sanoa tarkalleen mistä saan kiittää hyviä taimia. Sisäkasvihuoneen kosteutta olen pyrkinyt pitämään 10% alempana kuin viime vuonna (~40%RH) ja samalla lämpötilat ovat olleet alempana niin päivisin kuin öisinkin.

Lannoituksen suhteen hyppäsin 12cm:n purkkeihin siirryttäessä lähes suoraan käyttämään 1,5mS/cm (=EC) lannoitevettä. Typpi-kalium suhteena 1:1. Nyt kukkien nypinnän loputtua siirryin jo 2mS/cm lannoiteveteen.

Kauden erikoisuudeksi voisi laskea merileväuutteen. Se on omaa käsialaa ja on tehty suomalaisesta rakkolevästä. Rakkoleväkuiva-aineen määrä oli 10% ja nestettä mädännettiin yli 3 kuukautta. Tuloksena levänhajuista nestettä. Tuosta suodatettiin sulamatta jääneet levämurut pois. Nesteen johtokyky oli korkea 6mS/cm. Huikea johtavuus! Tämä siis useampaan kertaan pestystä merilevästä. Annostelu on ollut kuitenkin maltillinen 1ml/l koko ajan.

IMG_1603-5758RAW

Kauden aloitus sisältää vielä pari uutta juttua. Alalämpö juurille idätyksestä pikkutaimiin saakka oli mielestäni erittäin merkittävä kehityksen ja eritoten sillä oli hyvä vaikutus juurien kasvuun ja kehittymiseen.

Valoa ei käytännössä voi olla koskaan liikaa. Tälle kaudelle sain jälleen parannettua taimivaloja ja valomäärä lopulta tuplaantui pöydän alalla. Valoina LED valot toimivat loistavasti ja 4000K värilämpötila vaikuttaa myös erittäin toimivalta. Punaisen spektrin osuudella saattaa lisäksi olla myös haaroitta vaikutus. Kaiken kaikkiaan pöydillä on erittäin hyviä taimia valmiina kauteen. :)

IMG_1603-5746RAW

IMG_1603-5747RAW

IMG_1603-5748RAW IMG_1603-5752RAW

IMG_1603-5756RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...