lauantai 26. maaliskuuta 2016

Taimet valmiina siirtoon

Sisäkasvihuoneessa alkaa olla ahdasta. Onneksi taimet pääsee kohta siirtämään kasvihuoneeseen. Ajoitus osui siis nappiin ja kukinnat jatkuvat ja paljon on jo hyvänkokoisia hedelmiäkin chileissä ja paprikoissa. Tomaateihinkin alkaa muodostua nuppuja.

IMG_1603-5773

IMG_1603-5775

IMG_1603-5776

IMG_1603-5777


Kuten eilen kertoilin, kasvit tulevat tänä vuonna tippukastelujärjestelmään. Se onko tuo järjestelmä täysin automaattinen, on vielä hieman auki. Kasvualusta tulee olemaan edellisten vuosien tapaan turve. Purkitkin on samoja 13 litran purkkeja kuin aikaisempana vuotena. Kasvualustaksi olen päättänyt kokeilla Kekkilän vihanneslevyä jossa on mukana myös kookosta. Erikoista tässä on se, että turve-kookosseos on käytettyä. Paikalliselta kurkkuviljelmältä haetut turpeet pääsevät siis toistamiseen kasvualustaksi kasvihuoneeseen. Säkit ovat tuttuja jo aikaisemmilta vuosilta, mutta tällä kertaa niiden laatu ylitti odotukset. Kuiva ja hyvin rakenteensa pitänyt turve näyttää täysin ensiluokkaiselta. Lisäksi se on erittäin hyvin lannoitettua ja pH:kin on enemmän kuin kohdallaan.

Pientä työtä turve-kookos vaan vaatii, se pitää rikkoa kasvusäkeistä jossa se on kohtuullisen hyvin kurkun juurten ympäröimänä. Onneksi talvi ja kylmävarastointi on tehnyt tehtävänsä ja osa juurista on heikentynyt riittävästi ja säkin sisältö on syksyyn verrattuna huomattavasti helpompi rikkoa. Nähtäväksi vain jää oliko tämä fiksu valinta vai ei….

IMG_1603-5771

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...