sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Viileä viikko, hiki kasvihuoneessa

Viikko on mennyt melko vaihtelevissa merkeissä, mutta onneksi yöpakkasilta on vältytty yhtä yötä lukuun ottamatta. Aurinkokin pilkahtelee silloin tällöin ja saisi se paistella enemmänkin. Kasvihuoneessa touhutessa tulee silti nopeasti hiki.

IMG_1604-5863RAW

Viime viikon sunnuntaina havaittiin punkkeja ja niitä vastaan on pitänyt puolustautua. Se tarkoittaa muutamia myrkytyksiä. Toruntoja on jatkettu myös magnesiumsulfaatilla jolla olen yrittänyt samalla saada hieman kellastuneita lehtiä jälleen vihreämmäksi. Toistuvat suihkutukset ja sahaava lämpötila ovat tehneet tuhojaan punkkikantaan ja tarkasteluissa ei ole löytynyt enää eläviä yksilöitä. Ruiskutuksia pitää jatkaa vielä jonkin aikaa jo senkin takia, että käyttämäni suhteellisen laimea magnesium ei ole täysin saanut lehtiä haluamalleni tasolle. Olen myös hankkimassa apuainetta tehostamaan ruiskutuksia, mutta siitä sitten lisää kun saan sitä.

IMG_1604-5864RAW


Tomaatit ruukutettiin viikolla isompiin, lähes 5 litran purkkeihin. Purkituksella oli kaksi syytä. Ensimmäinen oli se, että isompi purkki ja suurempi määrä turvetta vähentää alituista kasteluntarvetta. Toinen oli taimien pituus ja heikkojuurisuus. Syvemmälle (purkin pohjalle) istutettu taimi saatiin alemmas ja tomaatti saa nyt kasvatella uusia juuria runkoon joka jäi turpeen alle.

IMG_1604-5854RAW

IMG_1604-5855RAW

IMG_1604-5857RAW


Tomaatit saavat vielä odottaa tovin ennen kuin ne pääsevät lopullisille paikoille toisen kasvihuoneen lavapenkkeihin. Nyt kun maa alkaa olla sulaa, Vipa otti hommakseen tomaattilavojen tyhjennyksen vanhasta ja maatuneesta turpeesta. Homma olikin helppoa johonkin saakka, mutta jossakin vaiheessa kasvihuoneeseen noussut lumien sulamisvesi oli imeytynyt penkkeihin ja nyt alin osa lavoista oli turkasen kovassa jäässä.
Samalla kun maatunut turve vaihdetaan kunnolliseen turpeeseen, laitetaan lavojen pohjalle Finnfoam levyt. Levyn on tarkoitus pitää maasta päin nouseva kylmä poissa ja näin juuret pääsisivät nopeammin kasvun meininkiin. Finnfoam levyt kierrätettiin vanhasta tarpeettomaksi jääneestä taimiarkusta. Näin sekin pääsi vielä hyötykäyttöön. Vanha turve päätyy taasen kasasta pellon paranteeksi.

IMG_1604-5867RAW

IMG_1604-5868RAW

IMG_1604-5865RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...