keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pyyhe kehään, luovutus?

Tämä kausi alkaa olla taputeltu osaltani. Kaikki näytti alussa loistavalta ja kaudesta piti tulla kaikkien aikojen onnistunein ja helpoin. Vaan kuinka kävikään…

Kasvihuonekauden alkaessa nappiin osunut ajoitus taimien kanssa alkoi ottaa taka-askelia kun taimet eivät suostuneetkaan kasvattamaan kokoa, vaan jäivät kääpiökasvuisiksi ja siirtyivät satoamisvaiheeseen. Lannoitus ei onnistunut ja tilannetta ei saatu muutettua. Oman soppansa kehään heitti epätasainen lämmitys ja pimeät päivät. Sitten tuli punkit.

Nyt takana on jo lukemattomia myrkytyksiä ja punkit häviävät mallikkaasti tarkkaan tehdyllä sarjalla myrkytyksiä. Tyyni vaihe ja kasvit alkavat näyttää taas palautumisen merkkejä, kunnes punkki-invaasio pääsee jälleen leviämään.

Tällä hetkellä kasvit ovat valmiita kompostiin. Kokemuksesta voin sanoa, että satoa niistä ei enää tule ja kääpiökasvuisuus lähtee ohittumaan vasta heinäkuun loppupuolella, jolloin on jo liian myöhäistä kukinnan aloitukselle.

Kaksi kautta pelkkää myrkytystä ja nyt alkaa mitta olla täynnä. On aika heittää pyyhe kehään ja antaa periksi. Totaalinen romahtaminen… jota moni on varmaan Suomen chiliskenessä odottanut ja toivonutkin.

Tämän eteen uhratut lukemattomat tunnit muuttuvat pikku hiljaa merkityksettömiksi ja menettävät vähitellen merkityksen. Kun kaikki haraa vastaan ja menee perseelleen, kannattaa jossain kohtaa lopulta luovuttaa.

Asioista voidaan spekuloida paljonkin, mutta rahalla saa ja hevosella pääsee. Sama pätee tässäkin. Skaalaus tähän koko luokkaan ei onnistu halvalla tai miten sen kukakin määrittelee. Sitä saa mitä tilaa ja lopulta kaikki on vain sitä samaa vanhaa tunarointia.

20160518_210809

20160518_210801

20160518_210830

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin pe..seestä. Elämä jatkuu, osta vaikka chilipuodista pari valmistaimea ja touhua kesä jotain muuta. Ota rennosti ja seuraavaan kauteen on sitten enemmän pontta.

  VastaaPoista
 2. Mulla mennyt pari viime kautta myös penkin alle ja nytkin vaan pari hassua rehua ja kerään motivaatiota...

  VastaaPoista
 3. Auts.

  Vihannespunkkeihin ei kyllä oikein mikään muu pure kuin biologinen torjunta. Ja sekin vaatii omanlaisensa olosuhteensa. Kosteudella (aamuinilloin suihkuttelu) pidin kurissa omassa kasvustossa mutta kun menee tuolla mittakaavalla kuin teikäläinen niin ei varmaan helpoin mahdollinen tilanne invaasion sattuessa kohdalle.

  Jos yhtään lohduttaa en ole systeemisiä myrkkyjä käytellyt ja kirvoja valtoimenaan kasvustot ja taimet kärsii... :(

  Toki hienoa luonnollista latvontaa suorittaneet nuo prkleen kirvat.

  VastaaPoista
 4. Olikin jo korkea aika saada tämä haitallinen pelleily päätökseen.

  VastaaPoista
 5. Aika karuun kuntoon päässyt, onko päässyt leviämään kaikkiin kasvatuksiin.

  VastaaPoista
 6. No voihan prkl!

  Eikäkö tsemppiä sinne ja ensi vuonna uudelleen!

  T: Tupoksen Chilifarmarit

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...