maanantai 13. kesäkuuta 2016

Paprikat pihalle, tomaatit säkkiin ja kurkut pellolle

Kausi ei ole ollut parhain ja siitä suurimman syyn saa vierittää vihannespunkkien niskaan. Nyt tilanne on ollut pitkään rauhallinen. Tosin viikonloppuna löysin jälleen punkkeja yhdestä paprikasta. Koitin sumutella niitä rohtorauniokäytteellä pois, mutta toistaiseksi ruiskutus ei näyttänyt tuottaneen toivottua tulosta.

IMG_1606-6090

Heitin kasvihuoneesta pihalle neljä huonokuntoista paprikaa. Ne eivät olleet esittäneet minkäänlaista järjellistä toipumisen merkkiä. Ne saavat toistaiseksi jatkaa oloaan pihalla jossa ne todennäköisesti päätyvät lannoitetestiin. Odotuksia näiden suhteen ei enää ole.


IMG_1606-6087

Paprikoiden paikan sai tomaatin pistokkaat, jotka ovat kärvistelleet pitkään vesiämpärissä. Istutin ne ns. pohjattomaan 12cm ruukkuun, josta ne toivon mukaan juurtuvat alla olevaan turve-kookossäkkiin. Tomaattien kasvatus säkissä on lähinnä kokeellinen, joskin näistä on ihan sato-odotuksiakin.


Avomaankurkut pääsivät lauantaina ulos. Nyt ne päätyivät melkoiselle paraatipaikalle kasvihuoneen eteen. Aurinkoinen paikka aiheuttaa taatusti kovaa veden kulutusta. Toivon mukaan viime kauden nollatulos kurkuista korvaantuu hienolla sadolla. Tällä hetkellä tilanne on lähes valovuosien päässä viime vuotisesta ja kurkkuja onkin tuloillaan hienosti. Kurkut eivät ole vielä kasvattaneet juuria nft-tasolle johtuen pelkästä pintapuolisesta tippukastelusta, mutta nyt kytketty nft kierto nostaa nopeasti myös ruukun alapuolista kosteutta ja juuret alkavat kasvaa kohti alapuolen virtaa. Tippukastelu on käytössä kuitenkin niin pitkään kuin sen käyttö näyttää tarpeelliselta.

 IMG_1606-6092

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...