tiistai 21. kesäkuuta 2016

Salainen ase käyttöön

Kausi on ollut hieman kahtiajakoinen. Tomaatit ovat ylivoimaisessa vedossa jopa ulkona, mutta chilihuoneessa meno on ollut hiljaista. Kasvu on ollut heikkoa ja varsinainen pituuskasvu puuttuu. Tähän yhtenä osatekijänä saattaa olla typpi. Tänä vuonna jätin ruukuista kokonaan pois niin sanotun varastolannoituksen. Aikaisempina vuosina ruukuissa on ollut kanankakkaa boostaamassa kasvua. Tänä vuonna jätin sen kokonaan pois, koska liiallinen typen käyttö ja rehevyys luo hyvät olosuhteet kirvoille. Viime vuoden kirvahelvetistä toipuneena päätin jättää kanankakan pois tästä syystä ja korvata sen kalkkisalpietarilla aktiivisen lannoittamisen lisänä. Typen käyttö on ollut välillä runsastakin, mutta siitä huolimatta on jopa näkynyt typen puutettakin, josta kasvit ovat osoittaneet mieltäänkin kellastuvine lehtineen.

Kun kasvu on ollut heikkoa ruukuissa, päätin kaivaa salaisen aseen jälleen esille – vesiviljely nro3:n. Se on osoittanut kyntensä jo muutamana kautena ja vuosittaisten muutosten myötä se on vain tullut paremmaksi.

IMG_1606-6103

Tätä vesiviljelyä ei ollut lainkaan tarkoitus käyttää, mutta nyt yritän saada jonkin verran satoa kertymään, joten kaikki keinot ovat sallittuja.

IMG_1606-6104

Meni syksy, meni talvi. Saapui kevät. Kesä tuli ja oli aika kaivaa tämäkin masiina esille. Suojaamattomana pusikossa lähes vuoden ja se näkyy.

IMG_1606-6109

IMG_1606-6110

IMG_1606-6111

Ja jälleen päivitystä. Uusi putki lecasorasäiliön pohjalle tuomaan happea ja siten estämään juurimätää. Kastelussa siirryin kastelemaan lecasoraa nyt myös koko säiliön paksuudelta, enkä vain päältä. Tämä toivon mukaan parantaa juurien vointia entisestään, eikä pidä kasvin tyveä turhaan märkänä. Tässä on toki vielä parannettavaa, mutta jostain on jälleen aloitettava.

IMG_1606-6113

Kasvit valitsin jäljellä olleista, mutta aivan parhaimpia en kuitenkaan halunnut tähän ottaa. Mullan pesu oli tarpeellinen toimenpide, koska irtoava multa olisi nopeasti tukkinut järjestelmän. Kuten viime vuonna totesin, turve ei sovi vesiviljelyyn.


 IMG_1606-6115

Järjestelmän toimivuutta halusin jälleen testata eri lajikkeita. Criolla de Cocina, M622 ja Aji verde. Kaikki mahtavia ja ilo olisi näistä saada satoa ja nähdä hyvää kasvua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...