torstai 6. lokakuuta 2016

Pillit pussissa?

IMG_1610-6578RAW Kauden 2016 luulisi olleen kasassa jo pitkään, kauan sitten tehdyn lopetuksen suhteen, mutta näin ei todellakaan ole. Vaikka kompostiin lensikin valtava määrä paprikoita ja chilejä kesän ollessa parhaimmillaan, jäi kasvihuoneeseen vielä liuta kasveja. Nämä kasvit olivat jossakin mielessä vielä potentiaalisia kasvulle ja sadontuotolle. Vaikka heinä-elokuun vaihteessa olikin näkyvissä valoa tunnelin päässä, ei syksy ole ollut ongelmaton. Taistelu vihannespunkkien kanssa on jatkunut ja ansarijauhiaisten pöllähtelevät pilvet eivät ole olleet outo näky. Näiden lisäksi harmia on tuottanut kasvuston pystyyn kuivuminen, joka onkin vaivannut näitä kasveja koko kesän. Voitto tuholaisista näyttää olevan lähellä, eikä punkkeja ole näkynyt enää hetkeen. Avaimet ongelmien ratkaisuun näyttää olevan nyt löydetty ja niillä on suhteellisen hyvä tähdätä ensikauteen.

14485147_1115555718531094_4694549316436506775_n

Kauden todellinen alasajo on pian käsillä ja se sai alkuaskeleet maanantaina Tomaattikopin automaattikastelu katkaistiin ja kastelulinjat kuivattiin. Tomaattisato oli tällä kaudella hyvä. Kopin tyhjennys ja siivous onkin piakkoin käsillä. Chilikopin alasajo on vielä jossakin kaukaisuudessa, varsinkin nyt kun vihermassaa alkaa vihdoinkin tulla tälle kaudelle. Olen myös onnistunut välttämään jokavuotiset homeet, joka on lähes väistämätön ongelma kosteuden lisääntyessä liiaksi.

IMG_1610-6563RAW

Blogin tulevaisuus on askarruttanut monia. Olin jo kerran päästämässä irti häiriköinnin ja loan heiton takia, mutta jätin sen kuitenkin roikkumaan löysään hirteen pyyntöjen takia. Tulevaisuus on itsellenikin iso kysymys ja johon en ole löytänyt vastausta. Yksinkertaiset ja lyhyet ajattomat päivitykset kiinnostavat kävijöitä, Googlen taas tuodessa sisään enemmän asian perässä. Asia-artikkelit kaikottavat tavallisia kävijöitä, mutta taas vetävät enemmän väkeä taannehtivasti. Todenperäisistä artikkeleista saa kiitosta rehellisestä asenteesta, mutta samalla jälleen torjuvat paljon lukijoita jotka hakevat vain kertomuksia ruusuilla tanssimisesta.

IMG_1610-6572RAW IMG_1610-6573RAW

Olen keskustellut muutamien chili-ihmisten kanssa blogistani ja jossakin mielessä blogin halkaisu voisi palvella parhaiten kävijöitä. Tekniikka & yksityiskohtaisuus vs. yksinkertaisuus. Tämä toki tuo omat ongelmansa ja pelkästään hyvä nimi näyttelee erittäin merkittävää osaa tässä. Käsillä on siis “muna-kana” ongelma, jonka ratkaisemiseen otan mielelläni kommentteja vastaan. Yhtä kaikki, sivulatauskerrat ovat olleet jo pitkään alamaissa uusien artikkeleiden suhteen verrattuna moniin muihin puutarha-aiheisiin blogeihin, eikä kaivattua imua löydy yrityksistä huolimatta. Google tosin tuo suhteellisen mukavan pohjaliikenteen blogille, mutta rehellinen vuorovaikutteisuus jää tätä kautta saavuttamatta. Kun vietetty vapaa-aika päivätyön jälkeen on yhtä suurta puurtamista ja ratkaisuiden etsimistä ongelmiin, ja palkkioksi omille tutkimuksille ja paneutumiselle saa kuraa niskaan. Ei ihme että loppuun palaminen on lähellä. Tästäkään huolimatta en ole lopettanut innovatiivista testailua ja tälläkin hetkellä käynnissä on useita eksperimentaalisia kokeiluja. Yhtä kaikki, katseet kääntyvät vähitellen seuraavaan kauteen ja toivottavasti se tuo uusia tuulia ja kontakteja.

IMG_1610-6569RAW
IMG_1610-6565RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...